Ν. Κορέα: Νέα συνάντηση των οικογενειών που έχουν χωριστεί από τον πόλεμο

Τη διοργάνωση μίας νέας συνάντησης μεταξύ των οικογενειών που έχουν χωριστεί από τον πόλεμο (1950-53), συμφώνησαν η Βόρεια και η Νότια Κορέα, έπειτα από μαραθώνιες συνομιλίες που διεξήχθησαν ανάμεσα σε εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού από τις δύο χώρες.
Όπως ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, η συνάντηση αυτή -η δεύτερη σε περίοδο πέντε ετών- θα διεξαχθεί από τις 20 ως τις 26 Οκτωβρίου στη βορειοκορεατική περιοχή Κουμγκάνγκ.
Βάσει της συμφωνίας που συνήφθη στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ, όπου είχε υπογραφεί και η εκεχειρία του 1953, 100 άνθρωποι από τις δύο πλευρές των συνόρων θα επιλεγούν για να μετάσχουν στη συνάντηση.
Οι συνομιλίες ανάμεσα σε υπευθύνους του Ερυθρού Σταυρού από τις δύο πλευρές των συνόρων είχαν αρχίσει το πρωί και συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας.
Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χωριστεί από τον πόλεμο (1950-53), που προκάλεσε τη διαίρεση της κορεατικής χερσονήσου. Πολλοί από αυτούς πέθαναν χωρίς να μπορέσουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σήμερα περίπου 66.000 Νοτιοκορεάτες μεταξύ των οποίων πολλοί ογδοντάχρονοι και ενενηντάχρονοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να μετάσχουν σε μια ενδεχόμενη συνάντηση.
Οι συναντήσεις μεταξύ των οικογενειών είχαν αρχίσει έπειτα από μια ιστορική σύνοδο κορυφής μεταξύ Βορρά και Νότου το 2000. Αρχικά πραγματοποιείτο μια συνάντηση το χρόνο, αλλά οι εντάσεις που προκύπτουν τακτικά στην κορεατική χερσόνησο είχαν προκαλέσει προβλήματα στην πραγματοποίησή τους. Πολλές συναντήσεις είχαν ματαιωθεί από τη Βόρεια Κορέα την τελευταία στιγμή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.