19χρονος μοτοσικλετιστής «πέταξε» με 289 χιλιόμετρα (!)

Εικόνες που θυμίζουν κινηματογραφικά πλάνα ταινίας δράσης έδωσε στη δημοσιότητα η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, στις οποίες ένας 19χρονος κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα με τη μηχανή του, ως και 289 χιλιόμετρα την ώρα, πραγματοποιώντας σειρά από επικίνδυνους ελιγμούς.

Ο 19χρονος Μαριάν Βασίλικα Ντραγκόι δεν φανταζόταν ωστόσο πως το σπριντ του μεταξύ φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων θα κατέγραφε ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε πάνω από τον αυτοκινητόδρομο.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου, με τους αστυνομικούς στο οδόστρωμα να διαπιστώνουν τον επικίνδυνο ελιγμό και να επιχειρούν να εντοπίσουν την πινακίδα της μοτοσικλέτας.

Ο 19χρονος δεν είχε άδεια οδήγησης, ούτε ασφάλεια
Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για πλαστή πινακίδα, ενώ στη συνέχεια, διαπιστώθηκε πως ο 19χρονος δεν είχε ούτε άδεια, ούτε ασφάλεια για να οδηγεί τη μηχανή. Ωστόσο, ο Ντραγκόι ήταν ο νόμιμος κάτοχος του δικύκλου, καθώς αρχικά η αστυνομία πίστευε πως επρόκειτο για κλοπή.

Ο νεαρός μάλιστα φαίνεται στο βίντεο να σταματά την ξέφρενη πορεία του και να κινείται στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο προκειμένου να βγει από αυτόν για ανεφοδιασμό. «Σε κάποια στιγμή, ο Ντραγκόι πέρασε με κόκκινο όλα τα φανάρια που συνάντησε στο διάβα του, οδήγησε στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να διαφύγει και ανέβηκε ακόμη και στο πεζοδρόμιο» σημειώνει ο επικεφαλής της επιχείρησης της αστυνομίας Τόνι ΜακΓκόβερν.

Εκείνο που σημειώνει το BBC εμφατικά είναι πως ο 19χρονος κινούνταν με αυτή την ταχύτητα φορώντας απλά ένα t-shirt και ένα σορτσάκι επάνω στη μηχανή. Ο νεαρός συνελήφθη και παραδέχτηκε τις πράξεις του, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 14 Ιανουαρίου.