Αμετάβλητο το ποσοστό του SPD σε νέα δημοσκόπηση

Αμετάβλητη στο 31% παραμένει η στήριξη στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), έπειτα από την αλματώδη αύξηση της απήχησής του που ήρθε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Forsa για το περιοδικό Stern και το RTL, η χριστιανική ένωση (CDU/CSU) της Άγκελα Μέρκελ διατηρεί προβάδισμα τριών μονάδων, στο 34%.
Αν ο καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τους πολίτες η Μέρκελ θα κέρδιζε με μόλις μία ποσοστιαία μονάδα διαφορά, δηλαδή με 38% έναντι 37% που θα λάμβανε ο Σουλτς.
Η στήριξη στη Μέρκελ αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η στήριξη στον Σουλτς έμεινε σταθερή στο 37%.
Το SPD υπολειπόταν του CDU εδώ και χρόνια στις δημοσκοπήσεις, μέχρι που η υποψηφιότητα Σουλτς αναβίωσε την υποστήριξη στο κόμμα, το οποίο έχει να κερδίσει σε ομοσπονδιακές εκλογές από το 2002.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης φέρνουν τρίτο το αντιμεταναστευτικό AfD με ποσοστό 9%, μειωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ακολουθεί το αριστερό με ποσοστό 8% (αμετάβλητο) και οι Πράσινοι με 7& (-1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα). Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συγκεντρώνουν 5%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.