DIHK για Brexit: Στενεύουν τα περιθώρια να αποφύγουμε το χάος

Με αγωνία παρακολουθούν οι γερμανικές επιχειρήσεις την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, καθώς η έκθεσή τους στη βρετανική οικονομία και το διμερές εμπόριο των δύο χωρών δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το νέο καμπανάκι ήρθε σήμερα από το Εμπορικό Επιμελήτηριο DIHK.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ενός no deal, δηλαδή ενδεχόμενης αδυναμίας συμφωνίας, που θα οδηγήσει σε «άτακτη» έξοδο της Βρετανίας από την κοινότητα, θα ήταν καταστροφικά. Σπεύδει όμως να περοσθέσει ότι ακόμη και εάν τελικά υπάρξει συμφωνία, τα χρονικά περιθώρια για την προσαρμογή των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά στενά.

«Εάν το Brexit είναι άτακτο τα πράγματα θα είναι σαφώς χειρότερα- οι εταιρείες θα πρέπει να επεναξετάσουν την αλυσίδα εφοδιασμού και να προετοιμαστούν για μεγάλη γραφειοκρατία στα τελωνεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «ο χρόνος είναι περιορισμένος για προσαρμογή ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας».

Καλεί στο πλαίσιο αυτό την βρετανική κυβέρνηση και τη βρετανική Βουλή «να δείξουν τώρα υπευθυνότητα και να αναζητήσουν ρεαλιστικές λύσεις για μία συντονισμένη έξοδο της χώρας από την Ένωση». Μόνο έτσι, προειδοποιεί το DIHK «θα αποφευχθεί το χάος».

H βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί πάντως να δηλώνει αισιόδοξη ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα υπάρξει συμφωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.