Δολοφονία Κέννεντι: 300 έγγραφα δεν αποχαρακτηρίστηκαν

Σε μυστήριο δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι, καθώς 300 από τα πιο «ευαίσθητα» έγγραφα του φακέλου δεν αποχαρακτηρίστηκαν τελικά. Ο Ντόνταλτ Τραμπ εμπόδισε τη δημοσιοποίησή τους, με αποτέλεσμα να μη μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τις αναρίθμητες θεωρίες συνωμοσίας και τα ερωτήματα σχετικά με το ποιος τελικά βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, η αποκάλυψη των εγγράφων αυτών αναβάλλεται για τις 26 Απριλίου, διάστημα κατά το οποίο τα έγγραφα θα επανεξεταστούν, χωρίς να είναι βέβαιο ότι και τότε θα δημοσιοποιηθούν. Πιθανολογείται ότι ο Τραμπ δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις από τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια σε περίπτωση που έρχονταν στο φως.

Βάσει των υπόλοιπων 2.800 εγγράφων που αποχαρακτηρίστηκαν και επιχειρείται να κωδικοποιηθούν, μέχρι στιγμής, καμία από τις θεωρίες που σχετίζονται με τη δολοφονία του JFK στις 22 Νοεμβρίου 1963, δεν επαληθεύεται, αλλά ούτε καταρρίπτεται ελλείψει επαρκών στοιχείων.

Το FBI ήξερε, αλλά δεν μπόρεσε να προστατέψει τον Κέννεντι.

Ωστόσο, αποκαλύπτονται ορισμένες πτυχές όπως το γεγονός ότι το FBI γνώριζε πως ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον JFK και δεν κατάφερε να το αποτρέψει. Σύμφωνα μάλιστα με ενημερωτικό σημείωμα του τότε ισχυρού επικεφαλής του FBI Έντγκαρ Χούβερ, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών προειδοποίησε την αστυνομία του Ντάλας για την απειλή κατά της ζωής του JFK, όμως οι αρχές δεν στάθηκαν ικανές να τον προστατέψουν.

Σε έγγραφο, περιλαμβάνεται σημείωμα του Χούβερ που ομολογεί ότι μια μέρα πριν τη δολοφονία του Όσβαλντ, το γραφείο του FBI στο Ντάλας δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, που σε ήρεμο τόνο, ανέφερε ότι ήταν μέλος της επιτροπής που είχε αναλάβει να σκοτώσει τον δολοφόνο του JFK.

Σε άλλο έγγραφο της CIA από υποκλαπείσα συνομιλία στις 28 Σεπτεμβρίου του 1963, αποκαλύπτεται ότι ο Όσβαλντ πήγε στην πόλη του Μεξικού όπου ήρθε σε επαφή με το κουβανικό προξενείο και την Πρεσβεία της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Μάλιστα, αμερικανοί πράκτορες τον άκουσαν να μιλάει σε “σπαστά ρώσικα” με πράκτορα της KGB, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ήταν μέλος της μονάδας δολοφονιών και σαμποτάζ. Εκεί ο Όσβαλντ φέρεται να ζήτησε να του δοθούν ρωσικά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς ότι επιχείρησε να αποστατήσει στη Σοβιετική Ένωση, ενώ όταν επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το FBI δεν τον ανέκρινε ούτε μια φορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.