Εισβολή στο Καπιτώλιο: «Διαβήκαμε το Ρουβίκωνα» αναφέρουν εκπρόσωποι του Κογκρέσου -«Τριτοκοσμικού τύπου αναρχία»

Protesters walk as U.S. Capitol Police officers watch in a hallway near the Senate chamber at the Capitol in Washington, Wednesday, Jan. 6, 2021, near the Ohio Clock. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Χάος επικρατεί στις ΗΠΑ με εκατοντάδες διαδηλωτές του Ντόναλντ Τραμπ να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο και τους εκλεγμένους του αμερικανικού λαού να φυγαδεύονται από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο και οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν πρωτοφανείς, καθώς τόσο οι υποστηρικτές του Τραμπ, όσο και αστυνομικοί του Καπιτωλίου εθεάθησαν να κραδαίνουν όπλα εντός του κτιρίου.

Καταδίκη από εκπροσώπους του Κογκρέσου
Ο ένας μετά τον άλλο, οι εκπρόσωποι του Κογκρέσου, είτε είναι εκλεγμένη στη βουλή των Αντιπροσώπων, είτε Γερουσιαστές καταγγέλλουν τη βία, με την οποία διεκόπη τελικά η επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων με το ρεπουμπλικανικό κόμμα, ο Μάικ Τζόνσον, δήλωσε στο Foxe News πως η κατάσταση δείχνει πως «διαβήκαμε τον Ρουβίκωνα» και πως όλοι οι εκπρόσωποι του Κογκρέσου δείχνουν ιδιαίτερα λυπημένοι από τη βία.

«Τριτοκοσμικού τύπου αναρχία»
«Δεν υπάρχει τίποτα το πατριωτικό σε αυτό που συμβαίνει στον λόγο του Καπιτωλίου. Είναι τριτοκοσμικού τύπου αντιμαερικανική αναρχία» δηλώνει από την πλευρά του ο Γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

Ακόμη και η πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, Αλίσα Φάρα, κάλεσε τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο να καταδικάσει τα επεισόδια. «Μόνο εσάς θα ακούσουν. Για την πατρίδα μας!» έγραψε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.