Εκατοντάδες σχολεία κλειστά λόγω χιονιού σε Αγγλία – Ουαλία

Εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά το πρωί στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία ανέβασε στο κίτρινο το επίπεδο του συναγερμού για την Ουαλία και την κεντρική Αγγλία.

Λόγω του χιονιού και του παγετού, το Μπέρμιγχαμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ανακοίνωσε ότι όλα τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεκάδες σχολεία παρέμειναν επίσης κλειστά σε άλλες κομητείες της κεντρικής Αγγλίας και της Ουαλίας.
Ωστόσο ο αντίκτυπος θα είναι λιγότερο μεγάλος και λιγότερο σημαντικός απ’ ό,τι ήταν την Κυριακή με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας, οι οποίες έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό.

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Western Power Distribution, η οποία λειτουργεί στην κεντρική και την νοτιοδυτική Αγγλία, όπως και στην Ουαλία, υπολογίζει σε περίπου 7.000 τα νοικοκυριά στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση το πρωί.

«Αποκαταστήσαμε την παροχή σε περισσότερους από 99.500 πελάτες κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου», διευκρίνιζε το πρωί η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Προβλήματα υπήρξαν εξάλλου και όσον αφορά ορισμένες πτήσεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των αεροδρομίων του Λονδίνου, Λούτον και Χίθροου, οι οποίες συνέστησαν στους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες.

Επίσης στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες είτε παρουσιάστηκαν προβλήματα είτε διακόπηκε η κυκλοφορία ορισμένων συρμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της National Rail.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.