«Game of Thrones»: Φινάλε με ρεκόρ τηλεθέασης

Παρά τα παράπονα και τη δυσαρέσκεια που επικράτησε στις τάξεις των οπαδών της, το τελευταίο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones» (GoT) σημείωσε την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του HBO.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η καμπάνια που είχε δημιουργηθεί στο διαδίκτυο για τη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να γυριστεί εκ νέου ο τελευταίος κύκλος, συνεχίζεται και έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.300.000 υπογραφές.

19,3 εκατ. θεατές παρακολούθησαν το επεισόδιο στα κανάλια HBO, HBO GO και HBO NOW. 13,6 εκατ. το είδαν σε πρώτη προβολή, ξεπερνώντας το ρεκόρ της πρεμιέρας της 4ης σεζόν του «The Sopranos», που είχε προσελκύσει 13,4 εκατ. θεατές το 2002. Τα παράνομα downloads για το φινάλε δεν έχουν ακόμη μετρηθεί, κάτι που θα μπορούσε να καταστήσει το επεισόδιο αυτό, ίσως το πιο εμπορικό όλων των εποχών.

Το τελευταίο επεισόδιο του «GoT» ήταν ένα από τα περισσότερο πολυαναμενόμενα προγράμματα στην ιστορία της τηλεόρασης. Όμως, οι κριτικοί και οι φανς της σειράς εμφανίζονται μάλλον απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Στο IMDB το επεισόδιο έχει μέσο όρο βαθμολογίας 4,8 στα 10.

Η επίδοση απέχει πολύ από το φινάλε με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών -ο τίτλος ανήκει στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς M*A*S*H του CBS με 105,9 εκατ. τηλεθεατές- αλλά άφησε πίσω άλλα καλωδιακά κανάλια. Το «Dexter» είναι η επόμενη δημοφιλέστερη σειρά εκτός δικτύου HBO, με την τελευταία σεζόν να προσελκύει κατά μέσο όρο 2,36 εκατ. θεατές.

Τα νούμερα του φινάλε στο «GoT» ξεπέρασαν αυτά της σειράς «Big Bang Theory», η οποία συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 18 εκατ. θεατές.

Τα τελευταία επεισόδια σειρών με την μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών

«M*A*S*H» (CBS) – 105,9 εκατ.

«Cheers» (NBC) – 84,4 εκατ.

«Seinfeld» (NBC) – 76,3 εκατ.

«Friends» (NBC) – 65,9 εκατ.

«Magnum P.I.» (NBC) – 50,7 εκατ.

«The Cosby Show» (NBC) – 44,4 εκατ.

«All In The Family» (CBS) – 40,2 εκατ.

«Family Ties» (NBC) – 36,3 εκατ.

«Home Improvement» (ABC) – 35,5 εκατ.

«Frasier» (NBC) – 33,7 εκατ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.