Η Τερέζα Μέι πήρε το όπλο της: Μην με υπονομεύετε, θα έρθει ο Κόρμπιν

Αγρίεψε, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με τους βουλευτές εκείνους που επιμένουν να γκρινιάζουν, αμφισβητώντας την.

«Μην με υπονομεύετε, γιατί θα έρθει ο Κόρμπιν (σ.σ. ο αρχηγός των Εργατικών) και κανείς δεν τον θέλει» φέρεται να είπε σε βουλευτές του κόμματος στη διάρκεια θερινής συγκέντρωσης.

«Η επιλογή είναι εγώ ή ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Πηγαίνετε να κάνετε διακοπές και ελάτε να κάνουμε σοβαρή δουλειά» φέρεται να τους είπε, όπως έγραψε η Daily Mail.

Το Sky News από την πλευρά του μετέδωσε ότι η πρωθυπουργός θα είναι εξίσου αυστηρή και προς τους υπουργούς της με τους οποίους θα συναντηθεί εντός της ημέρας.

Θα τους ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαρροές για τα όσα λέγονται στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και να σταματήσουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Η πρωθυπουργός και επικεφαλής των Συντηρητικών δεν έχει κρύψει την απογοήτευσή της από το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου, ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της κυβερνητικής ατζέντας χωρίς «εκπτώσεις», ιδίως στο καυτό ζήτημα του Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι οι Συντηρητικοί έχασαν την αυτοδυναμία και κυβερνούν με τη στήριξη του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP, που κατάφερε να εξασφαλίσει 10 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι διαπραγματεύσεις για την κυβερνητική συμφωνία κράτησαν σχεδόν ένα μήνα με το DUP να κερδίζει σημαντικότατη αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την περιοχή της Βορείου Ιρλανδίας.

Η απώλεια της πλειοψηφίας στις εκλογές, η συμμαχία με το DUP, αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit προκαλούν εντάσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις υπουργών χωρίς να λείπουν ασφαλώς και οι αιχμές για το ίδιο το πολιτικό μέλλον της Μέι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.