Καταπονημένος, άρρωστος -Ο Μπόρις Τζόνσον, με πυρετό, εκλιπαρεί τους Βρετανούς να μείνουν σπίτι τους

Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, πριν από μια εβδομάδα και σήμερα σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Twitter δήλωσε ότι έχει ακόμη πυρετό και θα παρατείνει την καραντίνα του.

«Παρότι αισθάνομαι καλύτερα, έχω ακόμη ένα από τα συμπτώματα… έχω πυρετό και πρέπει να συνεχίσω την καραντίνα μου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, σε ένα σύντομο βίντεο. Στην παρέμβασή του έδειχνε ιδιαίτερα καταπονημένος ενώ παρακάλεσε τους Βρετανούς να μην υποκύψουν στον πειρασμό και βγουν από τα σπίτια τους αυτό το σαββατοκύριακο.

Στη Μεγάλη Βρετανία έχει περιοριστεί η κυκλοφορία εδώ και 11 ημέρες.

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να κατανικήσουμε τον ιό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται από το διαμέρισμά του στην Downing street.»

Ο Τζόνσον δέχτηκε σφοδρή κριτική τόσο για την στρατηγική της «ανοσίας αγέλης την οποία ακολούθησε στις αρχές της πανδημίας, όσο και για την διαχείριση της κρίσης. Πλέον η κυβέρνηση υποσχέθηκε να διενεργεί 100 000 τεστ κορωνοϊού καθημερινά ενώ εγκατέστησε ένα υπαίθριο νοσοκομείο στο Λονδίνο με δυνατότητα 500 κλινών, η οποία μπορεί να αυξηθεί ως 4 000 κλίνες. Ο Covid-19 έχει προκαλέσει πάνω από 3000 θανάτους στα βρετανικά νοσοκομεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.