Κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις Ρωσίας – Κίνας

Κινεζικές και ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν τις κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις στη βάση κατάρτισης κοντά στην Γιντσουάν, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας Νινγκσιά.

Δυνάμεις της Κινεζικής Λαϊκής Αστυνομίας και της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς διεξήγαγαν από κοινού ασκήσεις για την εξολόθρευση τρομοκρατικών ομάδων σε προσομοίωση, όπως κατάληψη λεωφορείων.

Οπως δήλωσε ο Γουάνγκ Νινγκ, διοικητής της Κινεζικής Λαϊκής Αστυνομίας, οι συμμετέχοντες αξιωματικοί και στρατιώτες συνεργάστηκαν στενά μεταξύ τους και αντάλλαξαν πληροφορίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την μάχη και τον τρόπο διοίκησης.

«Πρόκειται για το τελευταίο επίτευγμα στην προώθηση των ανταλλαγών και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των δύο δυνάμεων και μια συγκεκριμένη δράση για τη βελτίωση των αντιτρομοκρατικών δυνατοτήτων τους», πρόσθεσε ο κ. Γουάνγκ.

Οι ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της εφαρμογής ολοκληρωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας – Ρωσίας, η οποία επικυρώνεται από τους ηγέτες των δύο χωρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.