Μέι: «Αυτή η συμφωνία μας φέρνει πιο κοντά στο δημοψήφισμα»

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων, λίγο πριν από την κρίσιμη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, σήμερα νωρίς το απόγευμα, όπου θα εξεταστεί το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit, στο οποίο συμφώνησαν οι διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες, και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά όχι στη δυσκολότερη, καθώς πολλές από τις ερωτήσεις που δέχτηκε δεν αφορούσαν το Brexit – ενδεχομένως επειδή οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν αύριο, οπότε η Μέι θα επανέλθει για να ενημερώσει για το αποτέλεσμα του κρίσιμου υπουργικού συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα προς το εθνικό συμφέρον. Είμαι βεβαία πως αυτό θα μας φέρει σημαντικά πιο κοντά στο να υλοποιήσουμε αυτό που ο βρετανικός λαός ψήφισε στο δημοψήφισμα», δήλωσε η Μέι τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεύτερο δημοψήφισμα δεν θα υπάρξει.

«Δεν θα ξανακάνουμε δημοψήφισμα, δεν θα ανακαλέσουμε την απόφαση του βρετανικού λαού. Θα εκπληρώσουμε το Brexit. Η Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις των Εργατικών.

Το δυσκολότερο ερώτημα στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι αυτό για το οποίο γίνεται κυρίως λόγος τις τελευταίες ώρες και για το οποίο Εργατικοί, αλλά και Τόρις κατηγορούν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό: εάν η Βρετανία θα είναι σε θέση να αποσυρθεί μονομερώς από το λεγόμενο backstop, την ασφαλιστική δικλείδα, η οποία θα διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρεια Ιρλανδία, και εάν θα μπορεί να προχωρήσει στην υπογραφή νέων εμπορικών συμφωνιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.