Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες από το Χάρκοβο – Τους έβγαζαν τα δόντια, τους βίαζαν και τους έθαβαν ζωντανούς

Δύσκολα μπορεί να περιγράψει κάποιος τις εικόνες από την Ουκρανία που δείχνουν τις φρικαλεότητες που έχουν σημειωθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας. Το Κίεβο κατηγορεί ευθέως την Μόσχα για εγκλήματα πολέμου, ισχυρισμούς που δεύτερη διαψεύδει σθεναρά. Τα όσα όμως βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν τον γύρο του κόσμου εγείρουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το συμβαίνει εδώ και μήνες στο Χάρκοβο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι Αρχές της Ουκρανίας έδωσαν στην δημοσιότητα φρικιαστικές φωτογραφίες από «θαλάμους βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, με τον πρόεδρο της χώρας να κάνει λόγο για μια «διαδεδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη» από την Ρωσία. Νέες φωτογραφίες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι δεν ήταν απλώς αιχμάλωτοι υπό άθλιες συνθήκες. Από τα ευρήματα του Κιέβου, προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αιχμάλωτοι «έχασαν» τα δόντια τους, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια με αέρια, ακόμα και σε βασανιστήρια με τη χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Χάρκοβο δείχνουν έναν… κουβά από πρόσθετες οδοντοστοιχίες και χρυσά δόντια. Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν ακόμα και μάσκες αερίου που εικάζεται ότι χρησιμοποιούνταν στους αιχμαλώτους κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων τους.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε από τον επικεφαλής της αστυνομίας στο Χάρκοβο / Πηγή: Facebook
Φωτογραφία που αναρτήθηκε από τον επικεφαλής της αστυνομίας στο Χάρκοβο / Πηγή: Facebook

Σε βίντεο των ουκρανικών Αρχών φαίνεται μάλιστα ένας από τους χώρους κράτησης, με το πλάνο να εστιάζει σε μια στρατιωτική ταυτότητα που φαίνεται πως είχε πέσει από κάποιον αιχμάλωτο. Σε μία άλλη φωτογραφία, όπως προκύπτει από τα ευρήματα, φαίνεται ότι κάποιοι κακοποιήθηκαν και σεξουαλικά, αφού βρέθηκαν και σεξουαλικά βοηθήματα.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε από τον επικεφαλής της αστυνομίας στο Χάρκοβο / Πηγή: Facebook

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μαρτυρίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε αυτούς τους «θαλάμους βασανιστηρίων» θάφτηκαν ζωντανοί….

Δείτε την ανάρτηση του επικεφαλής της αστυνομίας στο Χάρκοβο:

Με πληροφορίες και από Daily Mail

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.