Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πιθανώς να εμβολιαστούν μέχρι τέλη Δεκέμβρη

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid 19 ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «επιτέλους υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Η Επιτροπή έχει συμφωνίες με έξι πιθανούς προμηθευτές εμβολίων και δουλεύει για μια έβδομη συμφωνία. Οι συμφωνίες της επιτρέπουν να αγοράσει πάνω από 800 εκατομμύρια δόσεις, περισσότερες από τον πληθυσμό της ΕΕ, που είναι περίπου στα 460 εκατομμύρια.

Μιλώντας στην Ευρωβουλή, η Φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε ωστόσο ότι ενώ τα εμβόλια είναι σημαντικά, «αυτό που μετράει είναι οι εμβολιασμοί».«Τα κράτη – μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες, μιλάμε για ψυχρή αλυσίδα, μιλάμε για οργάνωση κέντρων εμβολιασμού, μιλάμε για την εκπαίδευση του προσωπικού που υπάρχει, τα πάντα. Όλα αυτά πρέπει να προετοιμαστούν», προειδοποίησε.

Επιπλέον, κάλεσε τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να σέβονται τους περιορισμούς, ακόμα και όταν τα μέτρα πλήττουν τις επιχειρήσεις, καταστρέφουν περαιτέρω τις ήδη πληγείσες οικονομίες των χωρών και προκαλούν στους πολίτες κοινωνικές και πνευματικές δυσκολίες.«Με περίπου 3.000 θανάτους την μέρα, η Covid 19 ήταν η νούμερο ένα αιτία θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα. Τα νοσοκομεία παραμένουν σε ασφυκτική κατάσταση και σε ορισμένες περιοχές ορισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας είναι στα όριά τους», πρόσθεσε.

«Πρέπει να μάθουμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η υπερβολική χαλάρωση αποτελεί ρίσκο για ένα τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα», συνέχισε και συμπλήρωσε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και, ναι, θα είναι πιο ήσυχα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.