Πλήρης κάλυψη Γκουτιέρες σε Άιντα μετά την επιστολή Κοτζιά

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του Αντόνιο Γκουτιέρες, απαντά ο ΟΗΕ, με αφορμή τη θέση που εξέφρασε ο Νίκος Κοτζιάς ότι ο πρώτος «ενεργεί υπέρ της τουρκικής πλευράς, αντί να ενεργεί ως διαμεσολαβητής του ΟΗΕ».
Ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε προ ημερών επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ, στην οποία –σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος- κατήγγειλε πως ο διαμεσολαβητής για το Κυπριακό ενεργεί για την προώθηση του τουρκικού αιτήματος για την εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντούρατζιτς, επιβεβαίωσε ότι παραλήφθηκε από τον γ.γ. η επιστολή του κ. Κοτζιά.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, καθοδηγούνται από τους δύο ηγέτες, και διευκολύνονται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα Έσπεν Μπαρθ Άιντα», πρόσθεσε.
Ο κ. Άιντα, συνέχισε, «έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του γενικού γραμματέα για την εκτέλεση της εντολής του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή των ειρηνευτικών συνομιλιών».
Καταλήγοντας, ο κ. Ντούρατζιτς σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας και ο ειδικός σύμβουλός του βρίσκονται σε συχνή επαφή με όλους τους σχετικούς διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς μια ενωμένη Κύπρος θα είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.