Συγχαρητήρια ξένων ηγετών και αξιωματούχων στον Μπόρις Τζόνσον

Εάν για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά μακράν τον ξένο ηγέτη με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ένας «καταπληκτικός» πρωθυπουργός της Βρετανίας, οι Ευρωπαίοι, στις αντιδράσεις τους, επιλέγουν να υπενθυμίζουν το δύσκολο θέμα του Brexit.

«Συγχαρητήρια στον Μπόρις Τζόνσον που έγινε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Θα είναι καταπληκτικός» ήταν το tweet που έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα επισήμαινε ότι ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου θα έκανε «εξαιρετική δουλειά» στα νέα του καθήκοντα.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «θέλει να εργαστεί (…) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει δεσμευτεί για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου.
Από την πλευρά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία εξελέγη πριν από μία εβδομάδα για να διαδεχθεί τον Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν, μίλησε για τις «επόμενες προκλήσεις». «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να οικοδομήσουμε μια καλή σχέση, καθώς πρέπει να επιτύχουμε κάτι καλό για τους πολίτες στην Ευρώπη και τη Βρετανία».
«Ανυπομονούμε να εργαστούμε με εποικοδομητικό τρόπο με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, μόλις αναλάβει καθήκοντα, για να διευκολύνουμε την επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης και να επιτρέψουμε ένα συντεταγμένο Brexit» δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ στο θέμα του Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε πως «επιθυμεί διακαώς να μπορέσει να εργαστεί το συντομότερο με τον Μπόρις Τζόνσον, όχι μονάχα στα ευρωπαϊκά θέματα που είναι δικά μας και στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων που σχετίζονται με το Brexit, αλλά επίσης στα διεθνή θέματα που αποτελούν καθημερινότητά μας και στα οποία βρισκόμαστε σε στενό συντονισμό με τους Βρετανούς και τους Γερμανούς», αναφέροντας κυρίως το Ιράν.
«Συγχαίρω τον Μπόρις Τζόνσον που αναδείχθηκε 77ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και του εύχομαι επιτυχία στη νέα θέση του. Πιστεύω ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθούν περαιτέρω σε αυτήν τη νέα εποχή», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.