Συνελήφθη στην Ιταλία ο αδελφός του δράστη της Μασσαλίας

Σε συνέντευξη Τύπου, που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη, στην πόλη Φεράρα, του αδελφού του Άχμεντ Χανάτσι, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα μαχαίρωσε θανάσιμα δυο γυναίκες στην Μασσαλία και εκτελέσθηκε από την γαλλική αστυνομία.

Πρόκειται για τον Τυνήσιο ‘Ανις Χανάτσι, 25 ετών, ο οποίος ανακρίνεται από τους ιταλούς εισαγγελείς. Όπως δήλωσαν πριν από λίγο οι υπεύθυνοι των ερευνών «ο συλληφθείς συνέβαλε στο να ασπασθεί ο αδελφός του τις ιδέες του ισλαμιστικού εξτρεμισμού».

Την ημέρα της επίθεσης του Αχμεντ στην Μασσαλία, ο ‘Ανις, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, βρισκόταν στην Ιταλία. Έως τώρα δεν προκύπτει πάντως να ήθελε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε ιταλικές πόλεις, ενώ οι ιταλοί εισαγγελείς προσπαθούν να διασταυρώσουν στοιχεία που τους δόθηκαν από τους γάλλους συναδέλφους τους.

Ωστόσο, ο Άνις Χανάτσι, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στο παρελθόν πολέμησε με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές στην Συρία και στο Ιράκ και θεωρείται «επικίνδυνο στοιχείο». Οι γαλλικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του, η οποία και αναμένεται να εγκριθεί σύντομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.