Τίσεν: Δίνουμε σάρκα και οστά στον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων

«Βήμα – βήμα, δίνουμε σάρκα και οστά στον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, χτίζουμε μια δικαιότερη και πιο κοινωνική Ευρώπη για τον καθένα», ανέφερε ο επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας Εργατικού Δυναμικού Μαριάν Τίσεν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

Σε δήλωσή της, η κ. Τίσεν τόνισε ότι «πέρυσι, εξέφρασα ότι επιθυμία μου ήταν να γίνει το 2018 έτος υλοποίησης της ευρωπαϊκής πράξης για την προσβασιμότητα. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία, η οποία πρόκειται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Όπως εξήγησε, η συμφωνία θα βελτιώσει τη ζωή περισσότερων από 80 εκατομμύρια Ευρωπαίων με αναπηρία, καθώς σύντομα, θα έχουν στη διάθεσή τους πιο προσβάσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως τηλέφωνα, υπολογιστές, ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η κ. Τίσεν επεσήμανε ότι το γεγονός αυτό θα καταστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για προσβάσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελεί δε απτό αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα άτομα με αναπηρία 2010-2020, η οποία αποσκοπεί να δημιουργήσει μια Ευρώπη χωρίς φραγμούς για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

«Στη διάρκεια του 2018 σημειώσαμε πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες. Πέρα από τη συμφωνία για την ευρωπαϊκή πράξη για την προσβασιμότητα, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αποτελούν πλέον μέρη της σύμβασης. Είναι αποφασισμένη να συνεχίσω να εργάζομαι στον δρόμο που χαράξαμε, προς μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία. Βήμα βήμα, δίνουμε σάρκα και οστά στον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, χτίζουμε μια δικαιότερη και πιο κοινωνική Ευρώπη για τον καθένα», κατέληξε η κ. Τίσεν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.