Τουρκία: Ακαδημαϊκοί κατηγορούνται για τρομοκρατία επειδή υπέγραψαν υπέρ των Κούρδων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για τρομοκρατία και ειδικότερα προπαγάνδας υπέρ της τρομοκρατίας βρίσκονται περίπου 500 ακαδημαϊκοί στην Τουρκία που έχουν υπογράψει ηλεκτρονικό αίτημα για τον τερματισμό της βίας κατά των Κούρδων.

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη οι δίκες εκείνων που υπέγραψαν το σχετικό αίτημα τον Ιανουάριο του 2016. Ήδη έχουν προγραμματιστεί 148 δίκες μέχρι τον Μάιο του 2018 και προσεχώς αναμένεται να προγραμματιστούν κι άλλες. Αν κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 7,5 ετών.

Στο petition με τίτλο «Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό το έγκλημα» περισσότεροι από 2.000 υπογράφοντες ζητούν ειρηνική λύση για το Κουρδικό.

Συνολικά 500 ακαδημαϊκοί έχασαν τη δουλειά τους λόγω του ότι το υπέγραψαν, με καμιά προοπτική εργασίας ξανά στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, ενώ σε κάποιους έχουν επιβληθεί όροι απαγόρευσης εξόδου απ’ τη χώρα και τους έχουν αφαιρεθεί τα διαβατήρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.