«Βόμβα» από τον Π.Ο.Υ – «Πολύ πιθανό να διέφυγε από εργαστήριο ο ιός»

Ο πλανήτης συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, την ίδια ώρα που το κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρίσκεται στην Κίνα προσπαθώντας να ανακαλύψει την προέλευση του covid-19.

Τελευταία… στάση των επιστημόνων ήταν το ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν, το σημείο όπου όλοι υποπτεύονται πως είναι το «σημείο μηδέν» της πανδημίας. Είναι μάλιστα εκείνο το οποίο οι ΗΠΑ κατηγόρησαν ευθέως πως είναι η αφετηρία της πανδημίας κάνοντας λόγο για διαφυγή του ιού από εκεί.

Το κλιμάκιο του ΠΟΥ έμεινε στο ινστιτούτο ιολογίας για πάνω από τέσσερις ώρες, πραγματοποιώντας εξονυχιστικούς ελέγχους, ερευνώντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα επίπεδα ασφαλείας στο ινστιτούτο.

Ο Βρετανός Peter Daszak, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας που βρίσκεται στην Ουχάν δήλωσε πως το κλιμάκιο έλαβε δεδομένα που δεν είχε δει ποτέ κανείς και η έρευνα για πρώτη φορά έχει αρχίσει και οδηγείται ξεκάθαρα κάπου.

«Όλοι γνωρίζουμε τις θεωρίες που ακούγονται εδώ και μήνες σχετικά με πιθανή εμπλοκή του εργαστηρίου. Σίγουρα ρωτήσαμε μερικά σημαντικά πρόσωπα στο ινστιτούτο», δήλωσε στο BBC ο Daszak.

Η Κίνα κατηγορείται από αρκετές χώρες πως συγκάλυψε την αρχή της πανδημίας, καθυστερώντας παράλληλα να επιστήσει την προσοχή ώστε να αποφευχθεί η παγκόσμια τραγωδία που βιώνουμε.

Είναι χαρακτηριστική η στάση της Κίνας σχετικά με την πανδημία, καθώς αρχικά αρνούνταν να δώσει άδεια στον ΠΟΥ να κάνει έρευνα, στη συνέχεια καθυστέρησε τις διαδικασίες ενώ έχει εξαφανίσει (!) τους πρώτους ασθενείς ανάμεσά τους μια ιολόγο στο ινστιτούτο της Ουχάν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.