Υποστηρικτές του Τραμπ αποθεώνουν τα «ρατσιστικά» σχόλιά του

Υπό τις επευφημίες των ένθερμων υποστηρικτών του, οι οποίοι φώναζαν το σύνθημα «στείλε τη πίσω», ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε την προεκλογική του συγκέντρωση στο Γκρίνβιλ, στη Βόρεια Καρολίνα, για να συνεχίσει τη «ρατσιστική» – όπως τη χαραλτηρίζουν οι αντίπαλοί του – επίθεση εναντίον των τεσσάρων βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίες ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες.

Το πλήθος αναφερόταν κυρίως στην Ιλάν Όμαρ, τη μουσουλμάνα βουλευτή από τη Σομαλία, που πήγε πρόσφυγας στις ΗΠΑ για να δραπετεύσει από τον πόλεμο στη χώρα της πριν από περίπου 30 χρόνια και λίγο αργότερα πήρε την Αμερικανική υπηκοότητα. αναφέρει η «Guardian».

Η Όμαρ είναι μία από τις τέσσερις πολιτικούς που εξελέγησαν με τους Δημοκρατικούς στα τέλη της περασμένης χρονιάς και ο Τραμπ εκτιμά πως πρέπει να «γυρίσουν πίσω» στις χώρες καταγωγής τους από την Κυριακή, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι υπόλοιπες τρεις, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από τη Νέα Υόρκη, η Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και η Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ. Και οι τέσσερις αποτελούν μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και στην νυν ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έως χθες ο Ντόναλντ Τραμπ επέφευγε να τις κατονομάσει, αν και ήταν πασιφανές σε ποιες αναφεροταν όταν έλεγε ότι ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του, ενώ στις χώρες καταγωγής τους η εγκληματικότητα βασιλεύει και τις προέτρεπε να επιστρέψουν εκεί. Χθες, ωστόσο, παρακινούμενος από το ένθερμο πλήθος, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις τέσσερις ονομαστικά.

Η Όμαρ έχει «ιστορικό παράφορου αντισημιτισμού», «συκοφάντησε τους γενναίους Αμερικανούς που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την ειρήνη στη Σομαλία», αποπειράθηκε να υποβαθμίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αντιμετωπίζει «με περιφρόνηση τους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς». Αυτά τόνισε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του στη Βόρεια Καρολίνα, οι οποίοι άρχισαν πλέον να φωνάζουν ρυθμικά «Στείλε την πίσω! Στείλε την πίσω!».

Έκτός από το πλήθος που ζητωκραύγαζε, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε έναν ακόμη λόγο να θριαμβολογεί. Νωρίτερα η Βουλή των Αντιπροσώπων ανέβαλε επ’ αόριστον τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την πρόταση να κινηθεί διαδικασίας παύσης του και παραπομπής του στη δικαιοσύνη, ευχαριστώντας τους Δημοκρατικούς που καταψήφισαν το μέτρο αυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.