Υπόθεση Κασόγκι: Ο πρόξενος της Σ. Αραβίας έφυγε από την Τουρκία λίγο πριν ερευνήσουν την οικία του

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η έρευνα των τουρκικών Αρχών στο σπίτι του, ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη αναχώρησε αεροπορικώς για το Ριάντ.

Ο Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι έφυγε από την Τουρκία λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η έρευνα στην προξενική κατοικία, στα πλαίσια της αναζήτησης της τύχης του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου, όταν και πήγε στο προξενείο της χώρας του.

Αυτή η κίνηση σαφώς γεννάει πολλά ερωτηματικά, αφού έγινε εν μέσω της συνεχιζόμενης έρευνας των τουρκικών αρχών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Haberturk, ο σαουδάραβας πρόξενος επιβιβάστηκε σε πτήση του εθνικού αερομεταφορέα της Σαουδικής Αραβίας που απογειώθηκε στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) με προορισμό το Ριάντ.

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις αρχές του μήνα, όταν πήγε στο προξενείο της χώρας του για να παραλάβει ένα έγγραφο για τον γάμο του. Η Σαουδική Αραβία μέχρι στιγμής αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση αυτή.

Η Τουρκία έχει αποδείξεις ότι δολοφονήθηκε
Την ίδια στιγμή η τουρκική αστυνομία φέρεται ότι έχει στα χέρια της αποδείξεις ότι ο Σαουδάραβας Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Associated Press.

Τα ευρήματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο προξενείο. Ο αξιωματούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις αποδείξεις που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πηγή δεν κατονομάζεται, ενώ το πρακτορείο να αναφέρει ότι δέχτηκε να μιλήσει υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς δεν έχει την έγκριση να μιλήσει δημοσίως για την έρευνα.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει πως κάποια από τα αποδεικτικά στοιχεία μέσα στο προξενείο έχουν καλυφθεί με μπογιά.

Η Άγκυρα από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται πως ο Κασόγκι θα μπορούσε να έχει συλληφθεί ή σκοτωθεί εντός του κτηρίου της διπλωματικής αποστολής, κάτι που το Ριάντ έχει αρνηθεί κατηγορηματικά, χωρίς όμως να δώσει κάποια απόδειξη ότι ο Κασόγκι βγήκε ζωντανός από το κτίριο του προξενείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.