Γιορτή για το «Θεατρικό Ηλιοστάσιο» στο «Αλώνι»

«Έλα και φέτος στο Θεατρικό Ηλιοστάσιο την Κυριακή 19 Ιουνίου, τη μεγάλη γιορτή – θεσμό για το Θέατρο Αλώνι!», αναφέρουν στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

«Όπως κάθε χρόνο, παλιοί και καινούργιοι φίλοι του Θεάτρου μαζευόμαστε από νωρίς το απόγευμα για να ετοιμάσουμε το χώρο του θεάτρου με συνοδεία ορεκτικών και ντόπιων ποτών και σας προσκαλούμε να γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε για το καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα θα παρακολουθήσουμε και την παράσταση «Ταξίδι στον κόσμο του φλαμένκο», η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Αλώνι. Πρόκειται για μία μουσική αναπαράσταση της ιστορίας και της εξέλιξης του φλαμένκο, της παραδοσιακής μουσικής της Ανδαλουσίας. Μέσα από τις ερμηνείες των Victor Ramos (χορευτής, μουσικός και τραγουδιστής φλαμένκο) και Sito Sánchez (τραγουδιστής, κιθαρίστας και κρουστός φλαμένκο), μεταφερόμαστε στο περιβάλλον ενός café cantante [καφενείο με ζωντανή μουσική] και ακολουθούμε μέσα από στίχους και μελωδίες – συνοδεία ιστορικής διήγησης – την πορεία του φλαμένκο από την εποχή του μουσουλμανικού βασιλείου του Al-Andalus ως τις μέρες μας. Μαζί τους, ειδικά για αυτή την παράσταση, εμφανίζεται και η χορεύτρια φλαμένκο, Erika Ponce.

Το ταξίδι αυτό, θα μας μυήσει στη μουσική και στο χορό του φλαμένκο μέσα από την παρουσίαση διαφορετικών στιλ όπως zambras, fandangos, tangos, rumbas, solea, bulería, alegrías, seguiriyas, martinetes και άλλα.

Η παράσταση διαρκεί μιάμιση ώρα και η διήγηση θα είναι στα ελληνικά. Η γιορτή είναι ανοιχτή για όλους με ελεύθερη είσοδο, την Κυριακή 19 Ιουνίου ,(τριήμερο Αγίου Πνεύματος) στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Αλώνι, Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.