Εντυπωσιακή η αναβίωση των Ανθεστηρίων με τις άμαξες στα Κάτω Λεχώνια‏

Ένα μεγαλοπρεπές και πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, στα Κάτω Λεχώνια στη γιορτή των λουλουδιών και της φύσης, που αναβίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος , μετά από σαράντα χρόνια. Ψυχή και διοργανώτρια της εκδήλωσης, η κ. Βούλα Παπαδοπούλου, βασίλισσα των λουλουδιών και η ίδια το 1963 και τώρα πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου των Κ. Λεχωνίων. Ήταν μια πραγματοποίηση του ονείρου της και πραγματικά της αξίζουν συγχαρητήρια, που τόλμησε και πέτυχε αυτό το πραγματικά πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Η γιορτή ξεκίνησε με παρέλαση κοριτσιών ντυμένων νυφούλες με κατάλευκα στεφανάκια στο κεφάλι, ενώ ακολουθούσαν άλλα κοριτσάκια της περιοχής με πολύχρωμες ,λουλουδάτες φορεσιές που έραιναν τον κόσμο με ροδοπέταλα. Η παρέλαση συνεχίστηκε με μαθήτριες της σχολής χορού της κ. Κατερίνας Βαλατσού και τελείωσε με την επιβλητική παρουσία των ιππήλατων. Ένα αμαξίδιο και τρεις άμαξες όμορφα στολισμένες με κορδέλες και λουλούδια με την ευγενική προσφορά της κ. Χρόνη, άφησαν έκπληκτους τους θεατές.

Πρώτο πέρασε το αμαξίδιο του κ. Τριαντάφυλλου Καποδίστρια με τον τίτλο ” Ανοιξιάτικο Όνειρο”, μεταφέροντας δύο παιδιά από τη σχολή χορού της κ. Βαλατσού. Στη συνέχεια ” Το άρμα του Έρωτα”, με την άμαξα του κ. Δημήτρη Τσούκα, με ένα κορίτσι και ένα αγόρι που κρατούσε το τόξο του έρωτα. Ακολούθησε ο κ. Δημήτρης Σαμαράς με την άμαξα “Ανοιξιάτικη Ραψωδία” με παιδιά της περιοχής. Τελευταία πέρασε η άμαξα του κ. Στέλιου Τσαλαβρέτα, που μετέφερε τη βασίλισσα των λουλουδιών. Μέσα σ’ ένα πλήθος χειροκροτημάτων και μετά από παράκληση της κ. Παπαδοπούλου να περάσει το άλογο χορεύοντας, ο Ραφαέλλο, υπακούοντας στις εντολές του αφεντικού του, έκανε όλη τη διαδρομή, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις χορευτικές του ικανότητες, σαν πραγματικός χορευτής των “Μπολσόι”, κερδίζοντας έτσι το θαυμασμό του κόσμου.

Μετά την παρέλαση και των αμαξών, ξεκίνησε και το πρόγραμμα της γιορτής, με τη χορωδία των μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Προμηθέας” και τη χορευτική παράσταση των μαθητριών της σχολής χορού της κ. Βαλατσού. Ακολούθησε λαΐκό πανηγύρι στην πλατεία μέχρι το πρωί.

Ήταν πραγματικά μια θαυμάσια γιορτή, που ξύπνησε μνήμες στους παλιότερους αλλά και έδωσε τα δικά της μηνύματα για την αρμονία και την ομορφιά της φύσης στους νεότερους. Μια πλήρης αρμονία σ’ ένα ιδανικό πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν, που ευχόμαστε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια…
ΛΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.