«Ιστορώντας και Μαγειρεύοντας»

Σ΄ αυτήν την εκπομπή του «Ιστορώντας και Μαγειρεύοντας», το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, 9-10 το πρωί, στην ΕΡΤ Βόλου ( 100,7 & 101,2 fm, 1485 am, διαδικτυακά : http://webradio.ert.gr/volos/), η Μαρία Δημητρίου κάνει ένα μικρό διάλλειμα από τα μακρινά ταξίδια και προσγειώνεται στην πανέμορφη Πορταριά , στο Πήλιο.

Από εκεί , φιλοξενούμενη της εκπομπής, η κα Ελένη Καραϊσκου , ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου & εστιατορίου «Κρίτσα», ακολουθώντας το πνεύμα των ημερών, μας μαγειρεύει ραδιοφωνικά ένα εορταστικό, Πασχαλινό μενού που περιλαμβάνει τα πάντα : ορεκτικό, σαλάτα , κυρίως πιάτο και επιδόρπιο.
Το μενού αυτό θα συνοδεύεται φυσικά με χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα εκλεκτά υλικά που το απαρτίζουν.

Στη μουσική επιμέλεια της εκπομπής, όπως πάντα η μουσική παραγωγός Δέσποινα Τσούκα.

Ο συνεργάτης της εκπομπής, Τάσος Χατζηγεωργίου, θα αναφερθεί στους πολέμους των αποικιοκρατών –Πορτογάλων, Ισπανών, Ολλανδών και Βρετανών- για το μονοπώλιο του εμπορίου του μοσχοκάρυδου. Το πρόσχημα του εκχριστιανισμού των πληθυσμών της περιοχής. Τους εμφυλίους πολέμους που οργάνωσαν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις στην περιοχή, ακόμα και μετά το 1950 όταν το αρχιπέλαγος των Μολούκων κέρδισε την ανεξαρτησία του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.