Κάλεσμα με ποίημα και μουσική στη δράση «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες»

Η πανελλήνια εκδήλωση «ΈΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2016, που είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ, σε 16 πόλεις της Ελλάδας. Συνδιοργανωτής θα είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και ο ιστότοπος https://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR/publishing_tools.

Η εκδήλωση θα λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και θα έχει διεθνή αντίκτυπο διότι θα την αναλάβει και θα την διαχειριστεί το Παγκόσμιο Κίνημα Ποίησης (World Poetry Movement) με έδρα το Μεντεγίν, της Κολομβίας .Προβλέπεται η συμμετοχή χωρών από όλες τις ηπείρους. Η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο του ποιητικού ενδιαφέροντος, διότι μέσω της ποίησης θα καταδείξει ακόμη μία φορά την ανθρωπιστική της πλευρά.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα και η συνεπακόλουθη με όποια μορφή αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες.
Η εκδήλωση στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε δεκαέξι πόλεις .Στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθεί στον ΔΙΑΥΛΟ με υπεύθυνη την Έλενα Ψαραλίδου από την ομάδα ποιητών VOLOS POETRY SLAM σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και άλλους φορείς.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, έκθεση φωτογραφίας, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου, βιντεοκλίπ και απαγγελίες ποιημάτων / ένα ποίημα από κάθε συμμετέχοντα ποιητή. Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με ένα ποίημα με θέμα τους πρόσφυγες να δηλώσουν συμμετοχή και να καταθέσουν το ποίημα τους στην γραμματεία του ΔΙΑΥΛΟΥ μέχρι Παρασκευή 11 Μαρτίου. Επίσης καλούνται να δηλώσουν οι μουσικοί που επιθυμούν εθελοντικά να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.