Με τιμές η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος

Με την πρέπουσα λαμπρότητα υποδέχτηκε η πόλη μας την εφέστιο Ιερά Εικόνα της Αγίας Τριάδος από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας, «της υποδοχής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος καθώς και ιερείς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως που ανάμεναν το σεπτό αυτό κειμήλιο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας. Άγημα του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας παρευρέθηκε τιμητικά στην υποδοχή, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Εν συνεχεία, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, κ.κ. Ιγνατίου, παρουσία πλήθους κόσμου που συνέρευσε για να προσκυνήσει στη χάρη της Αγίας Τριάδος. Πριν το πέρας της ακολουθίας, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, κ. Κυριακίδης Χαράλαμπος, εκφώνησε ομιλία για το ιστορικό της Ιεράς Εικόνας καθώς και την ιδιαίτερη σημασία της, ενώ ευχαρίστησε θερμά το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας για τη συμβολή του στη μεταφορά της εικόνας, τον Μητροπολίτη Πέλλης Εδέσης και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωήλ που έδωσε την έγκριση για αυτό το γεγονός καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν υλικά και ηθικά. Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε μέσα από την εμπνευσμένη ομιλία του τη σημασία του τριπρόσωπου της Αγίας Τριάδος αλλά και τη σχέση της Ορθοδοξίας με τον ελληνικό πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι πιστοί της πόλης μας έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα ενώ στο ναό τελούνται ιερές ακολουθίες, με βάση το πρόγραμμα που καταρτίστηκε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.