Πλούσιες οι εμπειρίες της μικτής χορωδίας της Νέας Αγχιάλου

Η μικτή χορωδία Νέας Αγχιάλου έδωσε συναυλία στην Πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι , την Πέμπτη 26 Μάιου στην αίθουσα της Γκαλερί της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «την συναυλία συνδιοργάνωσαν, το Πανορθόδοξο Ίδρυμα του Οσίου Ιουστίνου των Βρανίων και του Τσέλιε , Ι.Μ. Δημητριάδος και ο ραδιοφωνικός σταθμός Σλόβο Λιούμπε.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος ,Σέρβοι Μητροπολίτες, ο πρέσβης της Ελλάδος ,Υπουργοί και τοπικοί άρχοντες, αλλά και ο δικός μας επίσκοπος κ. Ιγνάτιος.

Η χορωδία με μεγάλη επιμέλεια είχε ετοιμάσει πρόγραμμα ειδικά επιλεγμένο και αφιερωμένο στον εθνομάρτυρα Ρήγα Φεραίο που μαρτύρησε μαζί με τους συντρόφους του στον πύργο Νεμπόισα.

Το ταξίδι με ιδιαίτερη φροντίδα διοργάνωσε το ταξιδιωτικό πρακτορείο ART OF TRAVEL του Αλμυρού και αξίζουν συγχαρητήρια στην ιδιοκτήτρια του Μίνα Τελκή.

To πρακτορείο δικαίωσε τον τίτλο του αφού το ταξίδι μας το έκανε τέχνη αφού επισκεφτήκαμε το μουσείο Τίτο και αποτίσαμε φόρο τιμής στον τάφο του Μεγάλου Ηγέτη. Έπειτα επισκεφτήκαμε τον μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων τον Άγιο Σάββα ,τον πύργο Νεμπόισα όπου δολοφόνησαν τον Ρήγα Φεραίο οι Τούρκοι , πραγματοποιήσαμε ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη και στον παραπόταμο Σάββα. Θαυμάσαμε το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, τις επιβλητικές επαύλεις, το παλάτι του βασιλιά Καρατζωρτζεβιτς, το φρούριο –κάστρο της πόλης Kalemegdan και απολαύσαμε την βόλτα μας στην περιοχή Zenum και στον πεζόδρομο Knez Mihaijlova. Τα βράδια επισκεφτήκαμε την Σκαντάρλια όπου διασκεδάσαμε με τους ήχους των Σέρβικων τραγουδιών.

Πριν την αναχώρηση μας από το Βελιγράδι επισκεφτήκαμε το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, τον πύργο Avala το 2ο ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη με θέα μαγευτική και την πόλη Nis την γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Την χορωδία Νέας Αγχιάλου όπως και στην περσινή συναυλία στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης συνόδευσε ένα ακόμα λεωφορείο γεμάτο από φίλους που στηρίζουν την καλλιτεχνική δραστηριότητα της χορωδίας.
Στο πιάνο συνόδευσε η Άρτεμη Αργυροπούλου ,υπό την διεύθυνση του Γιώργου Διαμαντόπουλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.