Σημαντικά αρχεία, ανοικτά στο κοινό απ΄ τα ΓΑΚ Μαγνησίας

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 9 το βράδυ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) στο νομό Μαγνησίας θα παραμείνουν ανοικτά για το κοινό, όλη την ημέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων είναι ημέρα γιορτής για τη διεθνή αρχειακή κοινότητα και παράλληλα μια ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει καλύτερα το συναρπαστικό χώρο της αρχειακής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να ανακαλύψει την αξία των αρχείων και τον πλούτο των πληροφοριών τους.
Γι’ αυτό το λόγο τα Γ.Α.Κ. φέτος αποφάσισαν να γιορτάσουν την ημέρα αυτή με το θεσμό του Open Day κι έτσι την Πέμπτη 9 Ιουνίου προσκαλούν τους πολίτες να τα επισκεφτούν στο φιλόξενο χώρο τους, στη γνωστή μεσοπολεμική μονοκατοικία των οδών Μαγνήτων 141 και Σπυρίδη (τηλ. 2421045833), όπου θα ξεναγηθούν στους μοναδικούς θησαυρούς των αρχείων, θα δουν σπάνια τεκμήρια που φυλάσσονται εκεί κ.λπ.
Ειδικά για την ημέρα αυτή θα λειτουργήσουν στο ισόγειο και τον όροφο περιοδικές εκθέσεις με τεκμήρια από τα αρχεία της Εθνικής Αντίστασης, βιομηχανικών επιχειρήσεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Φιλοτέχνων Βόλου, της Εμπορικής Σχολής Βόλου, παλιών εφημερίδων, της Συλλογής Πασχάλης και Αγνής Σκουζού, κ.ά.
Επίσης στο χώρο του Αναγνωστηρίου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα 4 ιστορικά ντοκιμαντέρ που έχουν δημιουργήσει με ίδια μέσα και αφιλοκερδώς για σημαντικά θέματα και επιχειρήσεις του παρελθόντος, τα αρχεία των οποίων ανήκουν στα Γ.Α.Κ.. Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 45833 / 72578. Πληροφορίες: Αννίτα Πρασσά, Άλκηστη Σανιδά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.