Στο 10ο Πανελλήνιο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Θεσσαλονίκη

Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Κεραμιδίου και Πορταριάς

Αναχωρούν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη τα παιδικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Κεραμιδίου και ‘’Ορμινίου’’ Πορταριάς για να λάβουν μέρος στο 10ο Πανελλήνιο παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’ Νέοι Επιβάτες‘’ Θεσσαλονίκης .

Το παιδικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Νέων Επιβατών το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και θα συμμετέχουν σ΄αυτό 16 παιδικά χορευτικά απ΄ όλη την Ελλάδα .

Την περιφέρεια Θεσσαλίας θα εκπροσωπήσουν τα παιδικά τμήματα των Πολιτιστικών συλλόγων Κεραμιδίου και Πορταριάς τα οποία θα παρουσιάσουν χορούς από το Κεραμίδι, το Πήλιο γενικότερα και τις Β.Σποράδες .

Είναι ένα από τα σημαντικότερα Παιδικά Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού που γίνονται στη χώρα μας και οι διοργανωτές θέλουν να προβάλλουν και να επιβραβεύσουν την αξιόλογη προσπάθεια των μικρών παιδιών, τα οποία από πολύ μικρές ηλικίες συμβάλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για τους μικρούς χορευτές είναι μια γιορτή που ενισχύει τους δεσμούς , προάγει τη συνεργασία και προσφέρει τη δυνατότητα σε συλλόγους να γνωριστούν ν΄ανταλλάξουν εμπειρία και να συναντήσουν νέους δρόμους συμπόρευσης .
Την αποστολή θα συνοδεύσουν μέλη των συμβουλίων των δύο συλλόγων και οι δάσκαλοι Δημήτρης και Στέφανος Τραγουδάρας .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.