Το Φεστιβάλ Ολύμπου άρχισε…

Με κάθε επισημότητα άρχισε το Σάββατο 5 Ιουλίου στην Πιερία το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ένα φεστιβάλ που κατατάσσεται, πλέον, στα πιο αξιόλογα στην ελληνική επικράτεια.
Οι ποιοτικές και φέτος εκδηλώσεις του εστιάζουν το ενδιαφέρον του κοινού που από νωρίς εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αγκαλιάζοντας έτσι και πάλι το Φεστιβάλ Ολύμπου, έναν πολιτιστικό και καλλιτεχνικό θεσμό που κάθε χρόνο η συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η έναρξή του έγινε στις 7,30 το απόγευμα στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον, με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και των πρεσβευτών των τιμώμενων χωρών που φέτος είναι η Αυστρία, η Ελβετία και η Γερμανία.
Την τελετή έναρξης επιμελείται και παρουσιάζει ο Περικλής Χατζηγιάννης.
Για το φετινό φεστιβάλ ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Κώστας Μυστακίδης, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις;

Γρηγόρης Παπαχρήστος – πρόεδρος ΟΡ.ΦΕ.Ο.: «Για 43η χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ Ολύμπου παραμένει πιστό στο ραντεβού με τους πολυπληθείς φίλους του. Και αυτή τη φορά θα δροσίσει τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού με μοναδικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, αρχαιολογικές ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές και πολλές άλλες εκδηλώσεις ιδιαίτερης αισθητικής και ποιότητας. Το αρχαίο θέατρο του Δίου, το περίφημο κάστρο του Πλαταμώνα, το Αγιονέρι του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, το Κέντρο των Μεσογειακών Ψηφιδωτών, ο Βυζαντινός ναός της Παναγίας στην Κονταριώτισσα, τα δημοτικά ανοιχτά θέατρα της Κατερίνης και του Κολινδρού, είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους χιλιάδες φίλους του Φεστιβάλ Ολύμπου από όλα τα σημεία του κόσμου. Φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου τιμά τρείς σπουδαίες χώρες. Την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Τρείς χώρες της οροσειράς των Άλπεων θα ενώσουν τους πολιτισμούς τους με το δικό μας πολιτισμό, κάτω από τη σκιά του μυθικού Ολύμπου, στο ιστορικό Δίον, την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων και του Μέγα Αλέξανδρου. Το Φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεσμένοι είναι όλοι οι φίλοι του στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης, στην οποία θα εγκαινιαστούν οι εικαστικές εκθέσεις των τριών τιμώμενων χωρών, ενώ στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χοροθέατρο από το γερμανικό σχήμα «ΜΑ ΜΑ ΖΑ», στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Καλό καλοκαίρι με το Φεστιβάλ Ολύμπου!!!».
Κώστας Μυστακίδης – καλλιτεχνικός διευθυντής ΟΡ.ΦΕ.Ο.: «Η σύγχρονη αφηγηματική της ιστορίας μέσω της τέχνης με λυρικούς και δραματικούς ρυθμούς, μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα του σύγχρονου θεατή, αφήνει μια χαραμάδα ωριμότερης διείσδυσης, για να ικανοποιήσουμε την προσωπική μας ιστορία και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.