Έκθεση έργων του Στέφανου Χανδέλη στον Βόλο στο Χώρο Τέχνης δ.

Από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου

Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Στέφανου Χανδέλη και τίτλο «Το Ανοικτό – Ο άνθρωπος και το ζώο» θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2022 στις 6.30 το απόγευμα στο Χώρο Τέχνης δ. (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος) με την τήρηση όλων των προβλεπομένων για την πανδημία μέτρων ασφαλείας.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του γνωστού δημιουργού που επανέρχεται στο Βόλο καθώς έχει δώσει το παρών το καλοκαίρι του 2020 στο Χώρο Τέχνης δ. στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης «Συγγενείς Διαφορετικότητες» καθώς επίσης και παλαιότερα τον Δεκέμβριο του 2013 στο Κέντρο
Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» παρουσιάζοντας με την ομάδα Άβολοι την performance Invito αποσπώντας το θαυμασμό του φιλότεχνου κοινού.
Ο Στέφανος Χανδέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην ΑΣΚΤ (1988-93) με καθηγητή τον Δ. Μυταρά, συνέχισε το 1994 με γλυπτική παρακολουθώντας το εργαστήριο του Θ. Παπαγιάννη ενώ έχει λάβει διετή υποτροφία από το ΙΚΥ. Από το 1996 έως σήμερα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κύριο θέμα το ανθρώπινο σώμα και τη σχέση του με το χώρο. Η σχέση αυτή και τα όρια της έχει διερευνηθεί και από εικαστικές παρεμβάσεις σε θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με τον Λευτέρη Βογιατζή στο Θέατρο «Αμόρε».

Στο ίδιο πλαίσιο και στη βάση του αστικού εδάφους – τοπίου ο Στέφανος Χανδέλης εμπλέκεται με την Νομαδική Αρχιτεκτονική που δρα στην Αθήνα από το 2005 διερευνώντας το δημόσιο χώρο και πως το ανθρώπινο σώμα δραστηριοποιείται ( www.nomadikiarxitektoniki.gr ).
Συμμετείχε σε πολλές δράσεις με κεντρικό άξονα το χώρο και τη δημόσια διαχείρισή του δίνοντας το «παρών» στη 2 η Biennale της Αθήνας αλλά και στο El jardin Parajiso στη Νέα Υόρκη. Διεθνείς παρουσιάσεις, ατομικές και ομαδικές, συμμετοχή στη 15 η Διεθνή Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία αλλά και αντίστοιχες στην Ελλάδα και σε διάφορα σημεία της χώρας λειτουργούν στην κατεύθυνση της ομαδικής δημιουργίας που ο ίδιος υπηρετώντας τον μοντερνισμό ξεπερνά την ατομικότητα του καλλιτέχνη. Συμμετέχει σε ανοικτές παρουσιάσεις και ανάλογες δράσεις με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή στην διαδικτυακή έκθεση 200 χρόνια ασφυξία, επιμέλεια ομάδα ΦΥΤΑ με την video performance 1821 Eπανάσταση.
Η έκθεση έργων του Στέφανου Χανδέλη στο Χώρο Τέχνης δ. Θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 και θα λειτουργεί : Δευτ, Τριτ, Τετ, Πεμπ, Παρ. 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00 Σαββ 11:00 – 14:30 Κυρ. Δευτ.κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ: 6978186878.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.