Φωτεινή Δάρρα: Eίναι αγαπημένο μου μέρος ο Βόλος

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μιλά στο “Volos Out” για την πόλη μας, που αγάπησε και θυμάται!

«Eίναι αγαπημένο μου μέρος ο Βόλος. Περνούσα τα παιδικά μου χρόνια και τις γιορτές του Πάσχα στον Άνω Βόλο, σε οικογενειακούς φίλους, σε φίλο του πατέρα μου, που δούλευαν μαζί στη Λιβύη. Πέρασα από τις ωραιότερες διακοπές , ειδικά το Πάσχα πολλές φορές. Πλέον έχω περάσει, πηγαίνοντας διακοπές στον Βόλο ή προς το Πήλιο. Είναι ένας τόπος ευλογημένος, πάρα πολύ όμορφος. Θυμάμαι να κοιμόμαστε το βράδυ στρωματσάδα και ν’ ακούμε το νερό να κυλάει κατεβαίνοντας από το βουνό. Ειλικρινά έχω πάρα πολύ όμορφες αναμνήσεις»…

Με αυτά τα όμορφα λόγια, θύμησες απ΄το παιδικό της παρελθόν, όταν έζησε και αγάπησε τον Βόλο, τόσο που … την περιοχή και τους ανθρώπους της, ακόμη αναπολεί, ξεκίνησε την κουβέντα μαζί μας, με αφορμή, ένα τραγούδι , το «Μια εκδρομή» που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα και το οποίο ερμηνεύει με την καθηλωτική της φωνή!

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

«Περάσαμε αυτές τις στιγμές με μουσική και πολύ χορό»!

Η συζήτηση λοιπόν, πέρα απ΄τα δισκογραφικά και τον «δικό μας», και αγαπημένο συνάδελφό της μουσικό Αντώνη Μιτζέλο με καταγωγή απ΄την Σκιάθο, που «έδωσε» τη μουσική στο συγκεκριμένο τραγούδι, περιστράφηκε γύρω απ΄τον Βόλο…

Τον Βόλο, τους ανθρώπους τους, τις αναμνήσεις, αλλά… και τα προβλήματα που ανέκυψαν απ΄τις πρόσφατες πλημμύρες …

Ρωτώντας της για τις παιδικές της αναμνήσεις , μας λέει με ιδιαίτερη χαρά, ότι «περάσαμε αυτές τις στιγμές με πολλή μουσική και πολύ χορό, γιατί οι φίλοι μας ήταν… χορευταράδες και οι γονείς μου το ίδιο. Ήταν πάρα πολύ όμορφα, εμείς ως Επτανήσιοι φέρναμε περισσότερο το τραγούδι, ο μπαμπάς μου με την κιθάρα και οι υπόλοιποι τον χορό».

«Νομίζαμε ότι ανήκει στις εικόνες μίας ταινίας επιστημονικής φαντασίας»

«Ο Βόλος έχει περάσει πολλά τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω παρά να ευχηθώ και να δηλώσω ότι με μεγάλη χαρά εάν γινόταν μία κίνηση από την Πολιτεία, αν με κάποιον τρόπο μπορούσαμε να βοηθήσουμε συνασπιζόμενοι εμείς οι καλλιτέχνες θα συμμετείχα. Αυτό που έγινε στην περιοχή το παρακολουθούσαμε εμείς από μακριά και δεν μπορούσαμε καν να πιστέψουμε ότι συνέβαινε. Νομίζαμε ότι ανήκει στις εικόνες μίας ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Ελπίζω να υπάρξει μέριμνα για να μην ξανασυμβούν παρόμοιες καταστάσεις. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό εν έτει 2023 να ζουν οι άνθρωποι τέτοιες βιβλικές καταστροφές.  Το λέω δημόσια για πιθανή δική μου συμμετοχή, και πρέπει να υπάρξει κάποιος φορέας,  ν’ αναλάβει κάτι τέτοιο».

«Οι καλλιτέχνες που δεν έχουν τα χρήματα, είναι αυτοί που βοηθούν ακόμη περισσότερο»

Αναφέροντας παράλληλα, τα προβλήματα που πολλές φορές είναι κοινά, οποιαδήποτε εργασία και εάν κάνει, φέρνει υπόψη μας, την περίοδο της καραντίνας, τονίζοντας ότι «εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε πληγεί από τον κορωνοϊό και μείναμε σε πολύ δυσμενή κατάσταση κατά την πανδημία… Αφού δεν έχουμε δουλέψει , ούτε δουλεύουμε όλοι σε νυχτερινά μαγαζιά για να εισπράξουμε πολλά χρήματα, και πάρα πολύ άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού.

Ωστόσο παρά το ότι πολλοί αναγκάστηκαν να κάνουν διπλές και τριπλές δουλειές για να καλύψουν τα έξοδα και δεν μπορούσαν να προσφέρουν το ελάχιστο στις οικογένειές τους και στους εαυτούς τους, είναι οι πρώτοι που τρέχουν να βοηθούν. Αυτοί οι καλλιτέχνες που δεν έχουν τα χρήματα, είναι αυτοί που βοηθούν ακόμη περισσότερο. Δεν θα το χρεωθώ λοιπόν μόνη μου αυτό. Θα το αποδώσω σε όλους εκείνους τους καλλιτέχνες (και ο κόσμος καταλαβαίνει ποιοι είναι κάθε φορά) που τρέχουν, βοηθούν, και που είναι οι πρώτοι που θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενεργοποιηθούν. Αυτό γιατί ξέρουν, και από τη δική τους την πλευρά, πώς είναι να είσαι και να περνάς άσχημα. Μόνο ένας άνθρωπος που έχει περάσει άσχημα μπορεί να καταλάβει κάποιον που περνάει άσχημα. Ελπίζω να βρεθούμε και στον Βόλο. Κάποιος φορέας αν μας προσκαλέσει, εμείς είμαστε πολύ-  πολύ θετικοί για να έρθουμε…».

«Μια εκδρομή»!

Σε σχέση με το τραγούδι, με τη μουσική του Αντώνη Μιτζέλου και τα λόγια της Ρεβέκκας Ρούσση, η Φωτεινή Δάρρα επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία πιο φρέσκια από ποτέ! Τα γυρίσματα έγιναν σε μια παραλία της Αττικής και στα γραφεία του CGS School of Athens. Στο πλευρό της εμφανίζεται ο συνθέτης του τραγουδιού Αντώνης Μιτζέλος και ο ηθοποιός Στέφανος Λώλος. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιώργος Παπαχριστούδης μαζί με τον συνθέτη.

Η Φωτεινή Δάρρα

Η Φωτεινή Δάρρα έχει διανύσει μια καλλιτεχνική πορεία γεμάτη επιτυχία και καταξίωση, ενώ η  μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Τζένυ Βάνου, ενθουσιάζεται με τη χροιά της και την ανακηρύσσει συνεχίστριά της. Σπουδάζει μουσική στο Εθνικό Ωδείο και ηθοποιία στη σχολή Θεοδοσιάδη. Μέντορας και συνοδοιπόρος της για αρκετά χρόνια υπήρξε ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει συνεργαστεί με τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Νίκο Μαμαγκάκη και με μεγάλα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσική σκηνής όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιώργος Καρβέλας κι ο Χιλιανός τραγουδοποιός Rollando Villazon. Έχει επιπλέον συμπράξει μουσικά με την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και με την Ορχήστρα ‘’Μίκης Θεοδωράκης. Το 2004, τραγουδάει το εισαγωγικό θέμα των Ολυμπιακών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα με τίτλο ‘ Τρία λεπτά για την αντίστροφη μέτρηση’.

Η Φωτεινή Δάρρα δεν ξεχνά και την άλλη μεγάλη της αγάπη, την υποκριτική. Αναλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραστάσεις ,όπως «Οι όρνιθες του Αριστοφάνη» και το «Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός» στην Επίδαυρο.

Το 2010 γίνεται η πρώτη Ελληνίδα ερμηνεύτρια που πραγματοποιεί συναυλία στην Αγία Ειρήνη της Κωνσταντινούπολης υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου της Πόλης. Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες στο εξωτερικό όπως η παράσταση της στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Το 2004 κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο και εντυπωσιάζει με το άλμουμ ‘’Δελτίο Ανέμων’’ το οποίο περιέχει τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα Ελλήνων και διεθνούς φήμης ποιητών και μελοποιημένα από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Την επιτυχία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς ακολουθούν δεκάδες άλμπουμ, singles καθώς και συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μετράει στην καριέρα της επαίνους και βραβεία σημαίνουσας αξίας όπως το Διεθνές Βραβείο Μουσική για τα τραγούδια της στην ταινία ‘’Το φως που σβήνει’’ ενώ έχει τιμηθεί και δύο φορές στα Βραβεία Αρίων για την ερμηνεία της στα κομμάτια ‘Λένη’ και ‘Φεύγα’. Ξεχωριστή διάκριση υπήρξε η ψήφισή της από τους αναγνώστες του περιοδικού Life and Style ως Διεθνής Ελληνίδα για την προσφορά και την καταξίωση που απολαμβάνει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.