Φώτης Ανδρικόπουλος: «Είναι δύσκολες εποχές και το στούντιο, είναι κάτι που μας ανανεώνει»

«Το βουνό δε σπάει» είναι μέρος ενός εξαιρετικού δίσκου με αρχαίες ρήσεις φιλοσόφων

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

«Το βουνό δε σπάει», αρχαία ρήση του Δημόκριτου, είναι ο προάγγελος ενός ολοκληρωμένου και ιδιαίτερου δίσκου, με ερμηνευτή τον Φώτη Ανδρικόπουλο, σε στίχους του Δημήτρη Καρρά και συμμετοχή του ηθοποιού Γιάννη Βασιλώττου, που κυκλοφορεί από το «Ogdoo Music Group». Η σχέση των δύο καλλιτεχνών είναι πρώτα απ’ όλα φιλική, με αποτέλεσμα η επαγγελματική συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε πολύ ωραίο κλίμα, όπως ανέφερε ο ερμηνευτής στο Ράδιο ΕΝΑ και στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ. Μεταξύ άλλων, όμως, ως καλλιτέχνης και ερμηνευτής, δεν έλειψε να αναφερθεί και στα μέτρα της πανδημίας, καθώς όλοι πλέον έχουν αρχίσει να κουράζονται, όπως τονίζει.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Δημήτρη Καρρά, για να δημιουργηθεί το τραγούδι «Το βουνό δε σπάει», που ερμηνεύετε μαζί με τον ηθοποιό Γιάννη Βασιλώττο;

Με τον Δημήτρη είμαστε και φίλοι, εκτός από συνεργάτες, καθώς γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Αποφασίσαμε η φιλία αυτή να γίνει και δουλειά. Οπότε προχωρήσαμε αισίως στην τέταρτη δουλειά μου. Είναι η αλήθεια, πως όλες τις δουλειές μου τις έχω κάνει με τον Δημήτρη.

Και αν δεν κάνω λάθος, συνεργαστήκατε και με το γκρουπ παλιότερα;

Ακριβώς! Με το «Έξι μέρες περνούν TheBand». Ήμασταν όλοι μαζί, εγώ, η Δημήτρης, η Μαρία Ντούκα. Τώρα το κομμάτι που με ρωτήσατε, ονομάζεται «Το βουνό δε σπάει» και το ερμηνεύουμε παρέα με τον Γιάννη Βασιλώττο. Το τραγούδι λειτουργεί σαν προάγγελος του δίσκου που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο. Είναι ένα κομμάτι πολύ δυναμικό και ο Γιάννης έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Όταν ερμηνεύουμε κάτι που μας εμπνέει , συνήθως «βγαίνει» προς τα έξω με όμορφο τρόπο στην τελική αποτύπωση του τραγουδιού… Να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο συνέβη και στη δική σας περίπτωση;

Ακριβώς! Η συνεργασία γενικότερα πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ ωραίο κλίμα. Με τον Γιάννη από τότε που γνωριστήκαμε είχαμε και έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Το cd θα είναι πολύ ωραίο και αξίζει τον κόπο. Είναι δύσκολες εποχές και το στούντιο είναι κάτι που μας ανανεώνει αφού δεν μπορούμε να είμαστε στη σκηνή.

Ιδιαίτερο το περιεχόμενο του δίσκου, όπως και ο τίτλος… Θα μας πείτε πώς προέκυψε και τι εμπεριέχει;

Ο δίσκος ονομάζεται «Καλλιτεχνικά Επιχειρείν Εστί Φιλοσοφείν». Τα τραγούδια έχουν βασιστεί σε αρχαίες ρήσεις φιλοσόφων και υπάρχουν μέσα σε κάθε κομμάτι, τις οποίες μας έκανε τη χαρά και την τιμή να τις απαγγείλει ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Κάθε κομμάτι ξεκινά με την αρχαία ρήση και συνεχίζει με το κυρίως τραγούδι. Οι στίχοι κάθε τραγουδιού σχετίζονται με την ρήση.

Όπως είπατε κ εσείς, είναι δύσκολες εποχές… Πώς βιώσατε την περίοδο της καραντίνας; Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης καλλιτεχνικά, ώστε να βγουν νέα κομμάτια «από τη δεξαμενή»;

Να σας πω την αλήθεια εύχομαι να βγουν νέα πράγματα και να μπορέσουν να ακουστούν, γιατί υπάρχουν πολλά αξιόλογα κομμάτια και πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι. Ήταν μια περίοδος, και συνεχίζει να είναι, που στην αρχή δημιούργησε άγχος, όπως και σε ‘μένα, για το τι είναι η πανδημία και πώς θα περάσει. Στη συνέχεια, «κλειστήκαμε» όλοι στα σπίτια μας και ασχοληθήκαμε με πράγματα που, μέχρι πριν, δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε. Νομίζω ότι πλέον έχει φτάσει σε ένα σημείο που έχουν αρχίσει όλοι και κουράζονται.

Εκτός από τον επερχόμενο δίσκο τον Φεβρουάριο, υπάρχουν άλλα καλλιτεχνικά πράγματα που σχεδιάζεται;

Είναι η αλήθεια ότι πέρυσι, την περίοδο λίγο πριν το καλοκαίρι, που μειωνόντουσαν τα κρούσματα και οι δείκτες της πανδημίας κανονίζαμε με τον Δημήτρη Καρρά να γίνουν κάποιες παραστάσεις κατά την διάρκεια του Οκτώβρη, αλλά τελικά πάλι πήγαμε πίσω. Τώρα συζητάμε να κάνουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις  στα μέσα Φεβρουαρίου, αν και εφόσον μας επιτραπεί. Είναι ένα σχέδιο που θα φανεί στην πορεία αν θα υλοποιηθεί…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.