Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μέχρι και σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει και φέτος στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη θεματική περιήγηση στη μόνιμη και περιοδική έκθεση στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, με περιεχόμενο τη λατρεία θεών και ηρώων και παρουσίαση των ιερών τους με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και το τοπίο που σχετιζόταν με αυτά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο 2421076278 ή στο φυλάκιο του Μουσείου από τις 9:00 μέχρι τις 13:00.
Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2021 είναι αφιερωμένο στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με κοινή θεματολογία «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: All Inclusive).

Οι υπεύθυνες της δράσης είναι η κ. Νικολάου Ελισάβετ και η κ. Τσιαμάγκα Ευμορφία.
Το e-mails είναι [email protected] [email protected], ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421076278.
Ώρα έναρξης περιηγήσεων: 10:30 & 12:00.
Αριθμός ατόμων: 15 ανά περιήγηση

Θα τηρηθούν αυστηρά τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID 19.
Εντός της ανακοίνωσης σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή βεβαίωση νόσησης (η βεβαίωση με χρονικό όριο μέχρι 6 μήνες από τη διάγνωση της νόσου) ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test αντιγόνου μέχρι 48 ωρών από την ώρα συμμετοχής τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης η σωστή χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας, κατά το τριήμερο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021) είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά ότι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν θεσμό, στον οποίο η Ελλάδα συμμετέχει από το 1996, υιοθετώντας πλήρως τους σκοπούς και το χαρακτήρα του. Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά, με το άνοιγμα χώρων και μνημείων στην κοινωνία και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Ο εορταστικός χαρακτήρας του προγράμματος προσκαλεί τους επισκέπτες να έλθουν σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά με τρόπους λιγότερο ακαδημαϊκούς και περισσότερο βιωματικούς, μέσα από συναυλίες, εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών, παραστάσεις, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις κ.ά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.