Κουκλοθέατρο: «Καμηλοπάρδαλη»

Παράσταση για παιδιά και μεγάλους στο «Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς»

Το «Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς» και το «Εργαστήρι Κουκλοθέατρου» καλωσορίζουν τον πρώτο μήνα της Άνοιξης -μήνας γιορτής για τον κόσμο της κούκλας- και γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου με μια ξεχωριστή παράσταση, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, στην Αγριά.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η ομάδα κουκλοθέατρου Hop Signor παρουσιάζει τη βραβευμένη παράσταση «Καμηλοπάρδαλη». «Δε θυμάμαι αν υπήρξα πρώτα κουμπαράς ή καμηλοπάρδαλη. Με ταΐζουν κέρματα, μα ποτέ δεν τα χωνεύω. Κάθε βράδυ ονειρεύομαι πως μ’ αγκαλιάζουν, πως τρέχω ανάμεσα σε δέντρα με ψηλές κορυφές.»
Η ομάδα θεάτρου κούκλας Hop Signor δημιουργήθηκε το 2012 από την Ευγενία Τσιχλιά και το Θάνο Σιώρη. Αντλεί την έμπνευσή της από την τέχνη του κουκλοθέατρου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ιστορικά και εξελίσσεται μέσα από σύγχρονους πειραματισμούς.
Το Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά, προσκαλεί κάθε χρόνο επιλεγμένες παραστάσεις από το χώρο του κουκλοθέατρου και του παιδικού θεάτρου γενικότερα, θέλοντας να προσφέρει ποιοτικά καλλιτεχνικά ερεθίσματα στους μικρούς και μεγάλους φίλους του, μέσα από αξιόλογες παραγωγές που δύσκολα φτάνουν στην επαρχία. Η επιλογή κι η οργάνωση γίνεται από το Εργαστήρι Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς και τη δασκάλα του Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για όλους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.