Ο Κλουζ ταξιδεύει στον… Βόλο!

O Γερμανός Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται… μαζί με τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ. Συνέντευξη στο «Ράδιο-Ένα 102,5»

Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και «πατέρας» του Κλουζ, αγαπά πολύ την Ελλάδα και αυτή τη φορά ταξιδεύει βόρεια παρέα με τα Public, φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του μεγαλύτερου μικρού ντετέκτιβ, αλλά και τους νέους αγαπημένους ήρωες Μίλι και Μάγκνους. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- πρόσκληση, «οι μικροί μας φίλοι που κατοικούν και στον Βόλο, θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά και να μάθουν τα πάντα για τα νέα του βιβλία, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, στις 6 μ.μ., στο Public (Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9). Την εκδήλωση συντονίζει η παιδαγωγός και εμψυχώτρια Γιώτα Έλληνα.

Γνώρισε από κοντά τον δημιουργό του Κλουζ
Ο Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται στη Β. Ελλάδα και συναντά τους αναγνώστες του! Σε περιμένουμε για να ακολουθήσουμε όλοι μαζί τα ίχνη του ντετέκτιβ Κλουζ και να περιπλανηθούμε μαζί με τη Μίλι στον πύργο του βαρόνου Μάγκνους. Για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε υπόπτους και να εξιχνιάσουμε το δικό μας αστυνομικό μυστήριο, μην ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου, για έμπνευση, το αγαπημένο σου βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω απ’ όλα… διάθεση για παιχνίδι! Σε όποια εκδήλωση κι αν βρεθείς θα σε περιμένει το κίτρινο ντετεκτιβικό καπέλο του αγαπημένου σου ήρωα για να γίνεις κι εσύ επίσημα βοηθός του.

Έλα κι εσύ στην παρέα του Κλουζ!
Ο Κλουζ είναι ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου. Αυτό βέβαια το ξέρεις ήδη, εάν έχεις διαβάσει έστω κι ένα βιβλίο του. Σίγουρα έχεις διαπιστώσει πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ενήλικες συναδέλφους του. Λατρεύει τη δουλειά του και δεν μπορεί χωρίς αυτή. Κι επειδή είναι καλός ντετέκτιβ, δεν το βάζει κάτω με την πρώτη δυσκολία, επιμένει και στο τέλος ρίχνει φως ακόμα και στα πιο σκοτεινά μυστήρια. Νέες λοιπόν υποθέσεις φτάνουν στα χέρια του κάθε λίγο και λιγάκι. Οι πελάτες του μένουν πάντα ικανοποιημένοι και τον πληρώνουν καλά για τις υπηρεσίες του. Σε τσίχλες. Μάλιστα, καλά διάβασες. Τον πληρώνουν σε τσίχλες που είναι το πρώτο μεγάλος πάθος του Κλουζ. Κι όχι όποιες κι όποιες τσίχλες, αλλά οι φοβερές και τρομερές Κάρπεντερ, που είναι φυσικά οι καλύτερες τσιχλόφουσκες στον κόσμο. Το δεύτερο μεγάλο πάθος στη ζωή του Κλουζ είναι το… γάλα. Αν ο ντετέκτιβ Μάρλοου πίνει ένα ποτηράκι ουίσκι για να σκεφτεί με την ησυχία του και να βρει την άκρη στο μυστήριο που τον απασχολεί, ο Κλουζ πίνει πολλά ποτήρια κρύο γάλα!

Σαν τον Κλουζ είναι και οι αναγνώστες του. Καταβροχθίζουν τις περιπέτειές του τη μία μετά την άλλη, με την ίδια αφοσίωση που εκείνος δείχνει για τη δουλειά του. Τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Γιατί ο μικρός ντετέκτιβ λύνει μυστήρια σ’ όλες σχεδόν τις γλώσσες που μιλιούνται στη γη, ανάμεσα σε αυτές και στα ελληνικά: είκοσι έξι βιβλία με τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες του αγαπημένου ντετέκτιβ μικρών και μεγάλων παιδιών κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.

Στην τελευταία του ολόφρεσκια περιπέτεια με τίτλο Η πίπα του Σέρλοκ ο ντετέκτιβ Κλουζ, ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου που συναγωνίζεται άνετα τους διάσημους ενήλικες συναδέλφους του, θα γνωρίσει τον πιο διάσημο απʼ όλους τους ντετέκτιβ του κόσμου, τον θρυλικό Σέρλοκ Χολμς! Όχι τον ίδιο, εντάξει. Αλλά την πίπα του. Που χάνεται από το μικρό και άγνωστο Μουσείο Ντετέκτιβ της πόλης. Ποιος την έχει κλέψει; Και γιατί; Ο Κλουζ αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση… με την υπομονή του, την επιμονή του, την εξυπνάδα του και φυσικά με τις αχτύπητες τσίχλες του.

Λίγα λόγια για τον Γίργκεν Μπανσέρους
Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.

Σημειώνεται ότι την ημέρα παρουσίας του στον Βόλο, ο γνωστός συγγραφέας θα βρεθεί και στο στούντιο του «Ράδιο-Ένα 102,5», προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη, συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή, στο πολιτιστικό ένθετο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.