Οι Masters ενώνονται και … ροκάρουν ξανά στον Βόλο!

Μουσική συνάντηση μετά από 50 χρόνια στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο

Πως διασκέδαζαν παλιότερα και τι είδους μουσική άκουγαν οι νέοι πριν από 50 χρόνια; Την απάντηση θα πάρουμε όλοι, την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, καθώς η …θρυλική βολιώτικη ροκ μπάντα Masters, έρχεται στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου για να μας θυμίσει αξέχαστες στιγμές του παρελθόντος. Ο Φώτης Αρσενόπουλος, ιδρυτικό μέλος των Masters μίλησε στον Ηλία Κουτσερή και το Ράδιο ΕΝΑ 102.5 για τη δημιουργία του γκρουπ, την καριέρα που ακολούθησαν όλοι οι μουσικοί του, αλλά και για την εμφάνισή τους αυτή, μετά από 50 χρόνια!

Ποιοι ήταν και πως ξεκίνησαν οι Masters;

Αρχικά να αναφέρω πως ο Βόλος είχε πολλούς ταλαντούχους μουσικούς. Ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στο Βόλο ήταν οι Caves men και αποτελούνταν από τους Καρακατσόπουλο, Καλατζή, Γιώργο Λυμπεράκη, ο οποίος ήταν και είναι ένας ταλαντούχος κιθαρίστας με πολλά εύσημα. Μετά ήρθε στο προσκήνιο ένα συγκρότημα που λεγόταν Lovers κι έπειτα οι Five boys και μέσα σ’ αυτό το συγκρότημα ήταν ο Κώστας Κολίγας, ο Αντώνης Μαργαριτόπουλος και άλλοι.
Ο Κώστας Κολίγας ήταν ένας πολύ καλός οργανίστας, που άφησε ιστορία με πολύ μεγάλη καριέρα στην Αμερική, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Επόμενο συγκρότημα ήταν οι Jokers, που ήταν σχεδόν οι Masters, καθώς ήταν το πρώτο γκρουπ με τα περισσότερα μέλη των Masters, και απαρτιζόταν από τους Νίκο Μιχαλόπουλο, Γιώργο Οικονομίδη στα ντραμς, Δημήτρη Πετρή στο σαξόφωνο, Γιώργο Λυμπεράκη στην κιθάρα και Κώστα Κολίγα στο αρμόνιο.
Με την παρότρυνση του Κώστα Λεβέντη το 1969, ο οποίος ήταν και ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Embassy στον Βόλο, αποφασίστηκε να συμπληρωθεί η ορχήστρα και να μπουν κι άλλα μέλη μέσα. Από κει και πέρα μπήκα εγώ και ο Ταξιάρχης Μέρος. Τον Ταξιάρχη τον γνωρίζαμε όλοι, γιατί ήταν μία από τις καλύτερες φωνές της Ελλάδος και έγινε πανελλήνια αναγνώριση της φωνής του.
Έτσι δημιουργήθηκαν οι Masters με τους Ταξιάρχη Μέρο στο τραγούδι, Κώστα Κολίγα στο αρμόνιο, Γιώργο Λυμπεράκη στην κιθάρα, Δημήτρη Πετρή στο σαξόφωνο, Παύλο Ζαχόπουλο στο μπάσο κι εμένα –Φώτης Αρσενόπουλος.

Μετά από τις επιτυχίες των Masters τι έγιναν τα μέλη του συγκροτήματος;

Ο καθένας από μας, έκανε τη δική του καριέρα. Ο Γιώργος Λυμπεράκης εμφανίστηκε στην Κύπρο, το Μονακό και σε άλλα πολλά μέρη, ο Κώστας Κολίγας έκανε καριέρα στην Αμερική, ο Παύλος Ζαχόπουλος στην Αγγλία, ο Δημήτρης Πετρής, που είναι και πολύ γνωστός στο Βόλο δούλευε στην Αθήνα στο Casino Mont Parnes κι εγώ ήμουν χρόνια στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία και μετέπειτα στο Βόλο αλλά υπήρξα με μέλος ενός πολύ γνωστού συγκροτήματος στην Αθήνα.

Τι ενώνει τους Masters;

Οι δρόμοι μας κάποια στιγμή είχαν χωρίσει, όμως ο καθένας έκανε τη δική του πορεία στη μουσική. Επικοινωνία είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε για πάντα! Ήμασταν περισσότερο φίλοι και λιγότερο συνεργάτες. Όλο αυτό που γινόταν το βγάζαμε μέσα από την ψυχή μας!

Πώς προέκυψε η επανασύνδεσή σας;

Ήταν ένα όνειρο να συναντηθούμε κάποια στιγμή να παίξουμε και μας δίνεται τώρα αυτή η ευκαιρία. Κάνουμε κάποιες πρόβες και στο συγκρότημα έχει προστεθεί μία πάρα πολύ ζεστή φωνή και μία πάρα πολύ καλή πιανίστας η Judy Lyberaci και ο Χρήστος Κατσαούνης που παίζει κρουστά, πιάνο, μαρίμπες κ.α.

Τι θα ακούσουμε στη συναυλία σας;

Θα εμφανιστούμε στις 21 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου. Καλό θα ήταν να έρθει η νεολαία για να γνωρίσει από κοντά τη μελωδία.Θα ακούσετε ροκ εν ρολ και ροκ τραγούδια. Το γκρουπ μας ήταν και είναι φωνητικό με υπέροχες φωνές και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να μας ακούσει. Θα είναι μια αξέχαστη συναυλία!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.