Παρουσίαση βιβλίων για τις ηρωίδες και τους φιλέλληνες του ‘21 στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα

Τα βιβλία τους από τη σειρά Ηρωικά Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας, ο α΄ τόμος “Αγωνίστριες του 1821” και ο β΄ τόμος “Φιλέλληνες του 1821” από τις εκδόσεις “Γράφημα” θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς τους Έλενα Νταβλαμάνου και Αθανασία Ελευθερούλη σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου “Saint Joseph” Βόλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ανθή Μπάτζιου Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Μαγνησίας ο Αντώνης Αντωνίου, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Μαγνησίας – ποιητής, η Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας – Ιστορική Ερευνήτρια. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Δημήτρης Νάνος (ηθοποιός – σκηνοθέτης) και η Κατερίνα Αντωνακάκη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Σοφία Τσαρδακά (Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου «Saint-Joseph»), Γιώργος Σύρος (Διαμεσολαβητής, Συγγραφέας, Επιμελητής Εκδόσεων), Άρτεμις Κουτσούκου (Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Saint-Joseph»), Μαίρη Γαβαλά (Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου), Γιώργος Καλτσογιάννης (δικηγόρος – πρ. Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας). Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου “Saint-Joseph” θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με δρώμενα, τα οποία λόγω των συνθηκών θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνογαλλικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου “Άγιος Ιωσήφ” και τις εκδόσεις “Γράφημα”.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτραπεί για τους ενήλικες με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για τα παιδιά υποχρεωτική επίδειξη σχολικής κάρτας (self test 24ώρου).Λόγω συγκεκριμένης χωρητικότητας της αίθουσας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.