Παρουσίαση βιβλίων για τις ηρωίδες και τους φιλέλληνες του ‘21 στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα

Τα βιβλία τους από τη σειρά Ηρωικά Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας, ο α΄ τόμος “Αγωνίστριες του 1821” και ο β΄ τόμος “Φιλέλληνες του 1821” από τις εκδόσεις “Γράφημα” θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς τους Έλενα Νταβλαμάνου και Αθανασία Ελευθερούλη σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου “Saint Joseph” Βόλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ανθή Μπάτζιου Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Μαγνησίας ο Αντώνης Αντωνίου, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Μαγνησίας – ποιητής, η Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας – Ιστορική Ερευνήτρια. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Δημήτρης Νάνος (ηθοποιός – σκηνοθέτης) και η Κατερίνα Αντωνακάκη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Σοφία Τσαρδακά (Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου «Saint-Joseph»), Γιώργος Σύρος (Διαμεσολαβητής, Συγγραφέας, Επιμελητής Εκδόσεων), Άρτεμις Κουτσούκου (Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Saint-Joseph»), Μαίρη Γαβαλά (Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου), Γιώργος Καλτσογιάννης (δικηγόρος – πρ. Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας). Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου “Saint-Joseph” θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με δρώμενα, τα οποία λόγω των συνθηκών θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνογαλλικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου “Άγιος Ιωσήφ” και τις εκδόσεις “Γράφημα”.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτραπεί για τους ενήλικες με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για τα παιδιά υποχρεωτική επίδειξη σχολικής κάρτας (self test 24ώρου).Λόγω συγκεκριμένης χωρητικότητας της αίθουσας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.