«Πλαταιές- Ήρωες και Προδότες» ιστορικό μυθιστόρημα από τον Γεώργιο-Χρυσόστομο Νικολαΐδη

Παρουσιάζεται το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Γεώργιου-Χρυσόστομου Νικολαΐδη με τίτλο «Πλαταιές- Ήρωες και Προδότες», από τις εκδόσεις «Λιβάνη, και το οποίο μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία από σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου το 479 π.Χ. οι Έλληνες, έχοντας δημιουργήσει µια πανελλήνια συμμαχία, αντιμετωπίζουν τους Πέρσες στις Πλαταιές, σε µια µάχη που µέλλει να αποδειχτεί η πιο κρίσιµη για την τελική έκβαση των περσικών πολέµων.

Ανάµεσά τους και ένα άγηµα Κυθνίων υπό την ηγεσία του νεαρού Απολλώνιου, ενός ευγενούς της Κυθνίων Πολιτείας. Έχει προηγηθεί η ναυµαχία της Σαλαµίνας, µε τη συµµετοχή και πάλι των Κυθνίων. Ο Απολλώνιος, που πήρε µέρος στα Ολύµπια ως αθλητής του παγκρατίου, έχει στο πλευρό του µια πανέµορφη Σπαρτιάτισσα, τη σύζυγό του Κύνθια.

Ο αθλητισµός και οι πολεµικές τέχνες αποτελούν το ιδεώδες του νεαρού Κύθνιου. Όµως η ευτυχισµένη ζωή του στην Κύθνο και η λαχτάρα του να διακριθεί στο πεδίο της επικείµενης µάχης αµαυρώνονται από ένα τραγικό γεγονός, που µέλλει να τον τυλίξει σε µια δίνη συγκρούσεων, αντιζηλιών, µίσους και δίψας για εκδίκηση, σε µια δίνη όπου έχει απέναντί του τον συµπατριώτη του Μίννερµο, τον θανάσιµο εχθρό του.Η νίκη στη µάχη των Πλαταιών εκπληρώνει τα όνειρά του για πολεµική δόξα. Όµως υπάρχει ακόµα µια εκκρεµότητα που πρέπει να διευθετήσει για να ηρεµήσει η ψυχή του…

Ένα συγκλονιστικό ιστορικό µυθιστόρηµα, που ζωντανεύει στα µάτια του αναγνώστη πτυχές της ζωής και των ιστορικών γεγονότων  της κλασικής Ελλάδας του πρώτου ηµίσεος του 5ου π.Χ. αιώνα, µε αποκορύφωµα τις ρεαλιστικές περιγραφές της ναυµαχίας της Σαλαµίνας και της µάχης των Πλαταιών.

Το όνοµά µου είναι Απολλώνιος. Γεννήθηκα και µεγάλωσα στη νήσο Κύθνο και, καταπώς φαίνεται, εδώ θα αφήσω την τελευταία µου πνοή. Είµαι πια ένας άθλιος γέρος, εβδοµήντα τριών χρόνων, µε αραιές άσπρες τρίχες  που πασχίζουν να επιβιώσουν πάνω σε ένα γεµάτο κηλίδες κρανίο, µε ένα πρόσωπο σαν χωράφι οργωµένο, καµπουριασµένος, ξεδοντιασµένος.  Ωστόσο νέος φηµιζόµουν για την οµορφιά µου. Έχω ζήσει µια πλούσια ζωή,  µε πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες εµπειρίες, αλλά και µε µια ανείπωτη τραγωδία που µε έχει σηµαδέψει ανεξίτηλα.

Ο Γεώργιος-Χρυσόστοµος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947.  Σπούδασε Νοµικά στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και ∆ιεθνείς Σχέσεις στη Σορβόννη.  Από το 1974 έως το 2009 υπηρέτησε στη ∆ιπλωµατική Υπηρεσία, έχοντας διατελέσει Πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, τη Σλοβενία και τις Φιλιππίνες. Έργα του: Κοσµική συνείδηση Επιστηµονικό-φιλοσοφικό δοκίµιο (εκδόσεις «Τραυλός») Αθηναΐδα. Μια Ελληνίδα Αυγούστα Ιστορικό µυθιστόρηµα (εκδόσεις «Ωκεανίδα») Τα πορφυρά σανδάλια Ιστορικό µυθιστόρηµα (εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη) Τι συµβαίνει µε εµάς τους Έλληνες: Μια άσκηση εθνικής αυτογνωσίας Πολιτικό δοκίµιο Η παρέα της Οδού ∆ηµοκρίτου Μυθιστόρηµα (εκδόσεις «Ωκεανός»)

Είναι παντρεµένος µε την Αλκµήνη Πατρίκη.