Ρεσιτάλ Τούμπας στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έρση Σαράτση»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Ωδείο, έχοντας ως σημείο αναφοράς το όργανο της Τούμπας. Καλεσμένος του Δημοτικού Ωδείου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ο Βολιώτης τουμπίστας Βασίλης Μαντούδης. Μαζί του η διακεκριμένη Λαρισαία σολίστ Ιωάννα Σιοπούδη στο πιάνο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Ο Βασίλης Μαντούδης, μετά από σχεδόν δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία στην κεντρική Ευρώπη, επιστρέφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία σειρά επιλεγμένων εμφανίσεων, αρχής γενομένης από τη γενέτειρά του, την πόλη του Βόλου. Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει έργα από σχεδόν όλες τις στιλιστικές περιόδους, ξεκινώντας από τον Ecclès και το Γαλλικό Μπαρόκ και φτάνοντας μέχρι τον Astor Piazzolla και τον 20ο αιώνα. Παράλληλα, στόχος της συναυλίας αποτελεί και η προβολή του οργάνου της Τούμπας στο Ελληνικό κοινό, οι εκτελεστικές του δυνατότητες και το ξεχωριστό του ηχόχρωμα. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ, θα γίνονται και αναφορές στη μορφολογία αλλά και τη θέση του οργάνου στις ανάγκες της σύγχρονης μουσικής εκτέλεσης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ο Βασίλης Μαντούδης γεννήθηκε στο Βόλο και ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία στην ηλικία των 7 ετών με ακορντεόν και ανώτερα θεωρητικά ολοκληρώνοντας με Άριστα. Στα 16 έρχεται σε επαφή με το όργανο της Τούμπας όπου σπουδάζει στο Εθνικό ωδείο Αθηνών, τελειώνοντας το Δίπλωμά του με Άριστα. Παράλληλα ολοκληρώνει σπουδές στα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2007 μετακομίζει στην Ολλανδία όπου σπουδάζει στο Conservatorium Maastricht Τούμπα με ειδίκευση Ορχηστρικής μουσικής υπό τον Hans Nickel (WDR) με υποτροφία από την Ολλανδική Κυβέρνηση και το Αχιλλοπούλειο Ίδρυμα. Ολοκληρώνει τις σπουδές του με Cum Laude και ταυτόχρονα το παιδαγωγικό τμήμα των Ακαδημιών Tilburg-Maastricht με ειδίκευση «Παιδαγωγική στην Τούμπα». Στη συνέχεια γίνεται δεκτός και ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό Τμήμα του Conservatorium Maastricht υπό τον Hans Nickel με υποτροφία από την Ολλανδική Κυβέρνηση και το Αχιλλοπούλειο Ίδρυμα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και Master Classes από πολλούς κορυφαίους εκτελεστές του οργάνου σε όλη την Ευρώπη, για Συμφωνική Μουσική, Μουσική Δωματίου και Solo εκτέλεση. Έχει επιτύχει πολλαπλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία που ζει στο εξωτερικό, συνεργάζεται με πολλές Ευρωπαϊκές Ορχήστρες τόσο σε Συμφωνική Μουσική (Aachen Philharmoniker, L’ Opera Royal de Liége, Philharmonie Zuyd Nederland, Limburgs Simfonie Orkest κ.α), σε Μουσική Συνόλων Πνευστών (Harmonie St. Cecilia Eijsden, Brassband Smeermaas, Fanfare Orkest van Landgraaf κ.α.), σε Μουσική Δωματίου και Solo Εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η Ιωάννα Σιοπούδη γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης με την Λ.Ρίζου και τον Τ. Σακελλάριο και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με τον G.Kern στο τμήμα «Παιδαγωγική Οργάνου (τραγουδιού)», απ’όπου αποφοίτησε με Μagister Artium το 1998. Έκτοτε εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ως καθηγήτρια και συνοδός πιανίστα. Είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Ενωδεία» (Δ.Καρβούνη) και του τρίο «Αντιθέσεις» (βιολί, κλαρινέτο, πιάνο). Έχει μελετήσει και συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες-παιδαγωγούς, όπως οι Γ.Χατζηνίκος, Δ. Ευνουχίδου, Δ. Δημόπουλος, Δ.Τουφεξής, H. Höll, M. Pepe, R.Penkova κ.α. Έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και συνοδός τραγουδιστών και χορωδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.