Στον Βόλο η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Στο θέατρο «Μ. Μερκούρη» τη Δευτέρα 7 Αυγούστου

Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Στο θέατρο «Μ. Μερκούρη» στον Βόλο, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.
Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της. Γιατί το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία. Προσπαθώντας να κατακτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή, θυσιάζουν τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους.

Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη, Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης, Μουσική Διδασκαλία: Άννα Λάκη. Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσια Χριστοπούλου, B Bοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Χανδρά.

Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα, και οι Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ. Ωρα έναρξης : 9.30.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : VIVA.GR και «Κεχαΐδης Μουσική Ήχος Φως» 28ης Οκτωβρίου 118Α τηλ:2421037891 και «Καπνοπωλείον Γνήσιον», Σπυρίδη 96, τηλ:2421214024.

Οι τιμές εισιτηρίων για την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ είναι 17€ το κανονικό και 13€ το μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά, φοιτητές και ΑΜΕΑ). Στους χορηγούς επικοινωνίας το «Ράδιο-Ένα 102,5».