Συνεχίζεται η έκθεση της «Χάρτας της Ελλάδος» σε κέντημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Συνεχίζεται η έκθεση της «Xάρτας της Ελλάδος» σε κέντημα, ένα έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Μια επετειακή δράση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εθνικού εορτασμού
Το λαμπρό αυτό έργο της νεοελληνικής χειροτεχνίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε ειδική εκδήλωση στις 21 Ιουλίου 2021, που οργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου και εκτίθεται, αφού στο μεταξύ διήνυσε μια σύντομη εκθεσιακή τροχιά εκτός των πυλών του νομού. Πιο συγκεκριμένα, το έργο, με πρόταση του επίτιμου μέλους του Λ.Ε.Β., κ. Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, μέλους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και προέδρου της Επιτροπής για την προβολή και ενίσχυση της Ελληνικής Χειροτεχνίας και ύστερα από συνεννόηση φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Ανάπτυξης, βρέθηκε στο επίκεντρο της εκθεσιακής διοργάνωσης της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης .
Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, φιλοτεχνήθηκε δια μέσου του τμήματος κεντητικής των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών (υφαντική, κεντητική, πλεκτική, κοπτική-ραπτική), που το υπεραιωνόβιο σωματείο έχει ανασυστήσει τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί με επιτυχία. Το μεγάλο αυτό έργο της χειροτεχνίας, απαρτίζεται από 12 φύλλα, τα οποία κεντήθηκαν από ισάριθμες κεντήστρες με παραδοσιακές βελονιές, που κρίθηκαν προσφορότερες για την απόδοση των λεπτομερειών (περισσότερα για την τεχνική, τους στόχους και τους συντελεστές στο σχετικό έντυπο που διατίθεται δωρεάν).
Η Χάρτα θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (αίθουσα 8) έως και τις 8 Νοεμβρίου 2021 και είναι επισκέψιμη καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα έως και Κυριακή (εκτός Τρίτης) από 08.30-15.30.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.