Το «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2017», έχει ξεκινήσει στη πόλη, με την λειτουργία του «Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής», για παιδιά δημοτικού ηλικίας 7 – 12 ετών. Σειρά είχε η λαϊκή- δημοτική βραδιά με την ορχήστρα «Ελληνικής μουσικής του ωδείου Παύλου Πλάκα».
Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στις 9:00 το βράδυ στον Οικισμό ΑΣΤΈΡΙΑ της Δ.Ε Αγριάς του Δ. Βόλου και συγκεκριμένα στον ειδυλλιακό προαύλιο χώρο του Ιερού Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθεί η 1η Λογοτεχνική βραδιά με τη συγγραφέα Μαρία Ζαχαριά. Απόσπασμα από τα βιβλία της θα παρουσιάσουν η ίδια και η Ιωάννα Τουλούπη σκηνοθέτης -σκηνογράφος. Την παρουσίαση πλαισιώνει η νεαρή Σοφία Μακρή με την κιθάρα της.
Την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Δ.Ε.Αγριάς του Δ.Βόλου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ψαράδικης βραδιάς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-γνωριμία με το «Ολυμπιακό Άθλημα του Καράτε» από το τοπικό σύλλογο, ”Μαχητής” Shinkyokushinkai Karate σε συνεργασία με τον Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού. Μια επίδειξη ειδικά αφιερωμένη για όλους…το πρόγραμμα επιδείξεων περιλαμβάνει από ζέσταμα μέχρι πρόγραμμα αυτοάμυνας εκτάκτου ανάγκης.
Οι επιδείξεις θα ξεκινήσουν με παραδοσιακές τεχνικές του Καράτε – με υποτιθέμενους αντιπάλους – καθώς και άμυνες σε περιπτώσεις επιθέσεων με τα χέρια. Θα ακολουθήσουν εντυπωσιακές αυτοάμυνες εκτάκτου ανάγκης από αθλητές παιδιά με περισσότερους από δυο αντιπάλους. Ακολουθεί η ρεμπέτικη βραδιά στις 31 Ιουλίου 2017».
































