Το μουσικό σύνολο ΙΑΜΒΟΣ στο Πορφυρογένειο

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 8μ.μ, το Πορφυρογένειο Αγριάς παρουσιάζει το μουσικό σύνολο ΙΑΜΒΟΣ, με ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Αργεντίνο συνθέτη ASTOR PIAZZOLLA, ιδρυτή του NUEVO TANGO
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «ο συνθέτης έφερε επανάσταση στο παραδοσιακό Tango, δημιουργώντας το ́ ́Nuevo Tango ́ ́(με επηρεασμούς από την κλασική και τζαζ μουσική), που όπως ο ίδιος περιγράφει το 1986 στο ποιητικό του κείμενο LUNA : ́ ́Το Tango είναι διάθεση, είναι αίσθημα. Είναι συναίσθημα σε κίνηση, σε ρυθμό. Είναι πάθος.
Είναι τα σταματήματα και ξεκινήματα και τα νευρώδη περάσματα μιας μουσικής που βασίζεται σε τονισμό, σε έμφαση, σε δυναμική ώθηση και αποτράβηγμα. Το Tango είναι σκοτεινό, κυκλοθυμικό, γεμάτο απογοήτευση και μελαγχολία, κατάμεστο από λυρική ομορφιά και πλούσια αρμονία ́ ́.

Το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Δρ.Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη(πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο), δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 1992.
Ο ΙΑΜΒΟΣ, τα τελευταία 30 χρόνια, έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την χώρα μας σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις.
Στην εκδήλωση του Σαββάτου συμμετέχουν επίσης η Τζένη Χατζηδήμου στο τραγούδι και η Μαρίτα Τσάτσου στον χορό.

Η είσοδος όπως πάντα ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα
6973793901: Απόστολος Κ. Αποστολάκης
6972085291: Κατερίνα Πορφυρογένη
Παρακαλούμε ΟΧΙ sms ΟΧΙ messenger

Στα ίδια τηλέφωνα να γίνεται και πιθανή ακύρωση κράτησης θέσεων η οποία παρακαλούμε θερμά να μην γίνεται την τελευταία στιγμή, προκειμένου να ειδοποιούμε τους επόμενους από την λίστα αναμονής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.