Το πρόγραμμα των προβολών στην Εξωραϊστική έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους στον θερινό κινηματογράφο “Εξωραϊστική” στον Βόλο. Η πολυσυζητημένη ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού” συνεχίζει το ταξίδι της στο λευκό πανί έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με παλιές αλλά και νέες ταινίες.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των προβολών στην Εξωραϊστική έως τις 22 Σεπτεμβρίου είναι το εξής: 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (MAN OF GOD) 

Πέμπτη 16/09 έως Παρασκευή 17/09   

ΩΡΑ: 19:45

Κυριακή 19/09 έως Τετάρτη 22/09

ΩΡΑ: 19:45

Η ταινία κέρδισε βραβείο κοινού  Καλύτερης Ταινίας στον Κύριο Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Zbigniew Preisner, με τη συμμετοχή της Αυστραλής μουσικού και τραγουδίστριας Lisa Gerrard και του αριστοτέχνη σολίστ στο κανονάκι Πάνου Δημητρακόπουλου.

 

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Γελένα Πόποβιτς

Ηθοποιοί:  Άρης Σερβατάλης, Μίκι Ρουρκ, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Τόνια Σωτηροπούλου, Αλεξάντερ Πετρόφ, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Στάνκογλου, Μάνος Γαβράς, Μιχάλης Οικονόμου, Παύλος Κουρτίδης, Χρήστος Λούλης

Διάρκεια: 109 λεπτά

Είδος: Βιογραφία, Δράμα

 

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου Μητροπολίτη Πενταπόλεως προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας όμως τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του μεγαλώνει. Η μονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0Oi1bsmR0Z8&t=2s  

 

ΣΠΙΡΙΤ Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ

Σάββατο 18/09   ΩΡΑ: 19:45

 

Σκηνοθεσία: Ελέιν Μπόγκαν

Παραγωγή: Κάρεν Φόστερ

Διάρκεια: 88 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια κινουμένων Σχεδίων

Χρονολογία παραγωγής: 2021

 

Η Λάκι ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας όταν η ζωή της διασταυρώνεται με ένα άγριο άλογο, τον Σπίριτ. Όλα ξεκίνησαν επειδή η μικρή Λάκι Πρέσκοτ είναι ξεροκέφαλη και δεν αντέχει τους κανόνες και τους περιορισμούς, όπως ήταν και η μαμά της. Η Λάκι μεγάλωνε κάτω από το άγρυπνο μάτι της Κόρα, της θείας της, που θέλει μόνο το καλό για τη μικρή της ανιψιά αλλά δεν ξέρει πως να της το προσφέρει. Η Λάκι αναγκάζεται λοιπόν να αφήσει την πόλη για να μετακομίσει στην εξοχή. Όμως εκεί θα δεθεί αναπάντεχα με τον Σπίριτ, ένα άγριο άλογο και το αποτέλεσμα θα είναι η ζωή της να αλλάξει δραματικά. 

Όταν κάποιοι μοχθηροί κλέφτες που αρπάζουν άγρια ζώα και τα καταδικάζουν σε μια ζωή αιχμαλωσίας και σκληρής εργασίας θα απειλήσουν την αγέλη του Σπίριτ, τότε η Λάκι θα στρατολογήσει τις νέες της φίλες για να τους σταματήσει και όλα μαζί τα κορίτσια θα ξεκινήσουν μια μεγάλη περιπέτεια ζωής, διάσωσης και αυτοθυσίας.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2rPDFSnXdxo

  

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Πέμπτη 16/09 έως Κυριακή 19/09   

ΩΡΑ: 22:00

 

Σκηνοθεσία:   Φλοριάν Ζέλερ

Σενάριο: Φλοριάν Ζέλερ, Κρίστοφερ Χάμπτον

Ηθοποιοί: Αντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν, Μαρκ Γκάτις, Ιμοτζεν Πουτς, Ρούφους Σίγουελ, Ολίβια Γουίλιαμς

Διάρκεια: 97 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής: 2020

Είδος: Δράμα

 

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zaPwi0fkB7E&t=2s

 

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ (1942) 

Δευτέρα 20/09 έως Τετάρτη 22/09   

ΩΡΑ: 22:00 

Σκηνοθεσία: Μάικλ Κέρτιζ

Παραγωγή: Τζούλιους Έπσταϊν

Ηθοποιοί: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Πολ Χένριντ, Κλοντ Ρέινς, Κόνραντ Βάιτ, Σίντνεϊ Γκρίνστριτ, Πίτερ Λορ

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Δράμα, Ρομαντικό

 

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Μαρόκο – ένα επικίνδυνο μέρος γεμάτο από διεφθαρμένους Γάλλους αστυνομικούς, κατασκόπους, μετανάστες, τζογαδόρους και πότες. Για τον κουρασμένο Αμερικανό ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Ρικ Μπλέιν, αποτελεί το ιδανικό μέρος για κρυψώνα. Στο μαγαζί του Ρικ συγκεντρώνεται κάθε λογής άνθρωπος, γεγονός που δεν τον νοιάζει, αρκεί να ξοδεύουν εκεί τα χρήματά τους.

Μια μέρα, απ’ όλα τα μπαρ του κόσμου, η χαμένη αγάπη του Ρικ, η Ίλσα, έρχεται στο μαγαζί του παρέα με τον Βίκτορ, το σύζυγό της και αρχηγό της αντίστασης, και ο Ρικ παρασύρεται ταυτόχρονα σε ένα ερωτικό τρίγωνο και ένα δίκτυο πολιτικής ίντριγκας. Η Ίλσα και ο Βίκτορ πρέπει να αποδράσουν από την Καζαμπλάνκα και ο Ρικ ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει.

Η θρυλική «Καζαμπλάνκα» πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που έχει ειπωθεί ποτέ και η αξία της δεν έχει μειωθεί καθόλου παρά το πέρασμα του χρόνου. Βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου, η ταινία αυτή αποτελεί μία από τις διασημότερες παραγωγές του παλιού κλασικού Χόλιγουντ και εξακολουθεί να έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κοινού. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Ylv98p1rJa4

 

 

 

Για την είσοδο στον χώρο του κινηματογράφου είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.