Τρίτος χειμώνας για τον … «Χειμωνανθό»

Το επίσημο πρόγραμμα από τις 21 Ιανουαρίου 2017 έως την 1η Μαρτίου 2017

Τρίτος Χειμώνας για τον «Χειμωνανθό», που θα ανθίσει και πάλι στο Βόλο και με κέντρο το Δημοτικό Ωδείο θα προσφέρει νέες μουσικές, αλλά και κάθε είδους καλλιτεχνικές προτάσεις. Ο “Χειμωνανθός” είναι ένας ετήσιος κύκλος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου. «Πέρσι διοργανώσαμε και προσφέραμε στο φιλόμουσο κοινό του Βόλου μία σειρά από αξιόλογες εκδηλώσεις (συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια, σεμινάρια, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις, ρεσιτάλ) και η επιτυχία του μας δικαίωσε πλήρως. Το μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό που ακολούθησε τον «Χειμωνανθό» Ι και ΙΙ θέτει στη βάση του έργου μας την ευθύνη απέναντί του και του δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε το έργο μας σε μία προσπάθεια να προβάλουμε τον τόπο μας, να αναδείξουμε νέους μουσικούς και καλλιτέχνες μέσα από το χώρο του Δημοτικού Ωδείου και όχι μόνο, αλλά και να εξυψώσουμε τη μουσική παιδεία». Δύναμή μας, όπως έχουμε πει, είναι η λαχτάρα των παιδιών για γνώση, γι’ αυτό και το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου θέλει να σηκώσει τον πήχη της γνώσης ακόμη πιο ψηλά. Άλλωστε, η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας είναι μία πραγματικότητα, που μας κάνει αν μη τι άλλο να θέλουμε να αγωνιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα για να δώσουμε πρώτα από όλα ελπίδα στους νέους», αναφέρει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Η επίσημη συναυλία έναρξης του «Χειμωνανθού» ΙΙΙ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» του Δ.Ω.Β. Πρόκειται για μία συναυλία δωματίου με τον τίτλο “Mama’s Project” με έργα για δύο τσέλα και πιάνο. «Τι συμβαίνει όταν η μαμά πρέπει να μελετήσει και να πάει στην πρόβα; Πώς μπορεί να ανασύρει συναισθήματα που είναι πια συνυφασμένα με την χειροπιαστή καθημερινότητα στο ρόλο αυτό και να τα διοχετεύσει σε κάτι τόσο αφηρημένο και περαστικό όπως ο ήχος; Η συγκεκριμένη συναυλία, καθώς και η πορεία προς αυτήν που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, είναι η αναζήτηση της καλλιτεχνικής πλευράς τριών συνοδοιπόρων με παράλληλα βιώματα στο ρόλο της εργαζόμενης μητέρας. Μέσα από αυτή την πορεία οι τρεις μουσικοί εξερευνούν την απέριττη μελωδική γραμμή του Μπαχ, τον ποικίλο συναισθηματισμό του Schostakovich, τον ιδιότυπα μοντερνιστικό λυρισμό του Menotti, τα σύγχρονα ιδιώματα της Mo Zhao, και το αργεντίνικο πάθος του Piazzolla μπολιάζοντάς τα με τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, ευθύνες και προβληματισμούς που προκύπτουν από την καθημαρινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας. Η συναυλία ολοκληρώνεται με μία αισιόδοξη μουσική έκπληξη που αφήνει ένα χαμόγελο σε όλους αυτούς που ζουν από διαφορετικές πλευρές τη μεγάλη περιπέτεια της παιδικής ηλικίας. Γεωργία Κύπρου Τσέλο, Ήβη Παπαθανασίου τσέλο και Θάλεια Αθανίτη πιάνο».

(Η φωτογραφία αφορά την συναυλία της επίσημης έναρξης του Χειμωνανθού ΙΙΙ)

Το αναλυτικό πρόγραμμα που το μικρό και μεγάλο κοινό του Βόλου θα μπορεί να παρακολουθήσει όλη αυτή την περίοδο έχει ως εξής:

21.1.2017 «Mama’s Project» Μουσική δωματίου με έργα για δύο τσέλα και πιάνο, ώρα 20:30 αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» Δ.Ω.Β.
Γεωργία Κύπρου Τσέλο, Ήβη Παπαθανασίου Τσέλο, Θάλεια Αθανίτη Πιάνο

25.1.2017 «ΠΟΝΤΙΟΥΜ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ», ώρα 20:30 αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» Δ.Ω.Β Είσοδος ελεύθερη
Αθανάσιος Γατής (τάξη κλαρινέτου Σ. Κοτρώτσιου), Κωνσταντίνος Δόγρανλης (τάξη βιολιού Α. Μητρά), Χρυσόστομος Σακελαρόπουλος (τάξη κρουστών Ν. Χρονόπουλου)

5.2.2017 «ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο Δ.Ω.Β.» «Vive La Mandoline», ώρα 18:30 αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» Δ.Ω.Β.
ορχήστρα νυκτών εγχόρδων: Ανέστης Λουλούδης – 1ο μαντολίνο, Ανέστης Χούμπλης – 2ο μαντολίνο, Θανάσης Μπασδάνης – μαντόλα alto, Γιώργος Μηλιώκας – κιθάρα

8.2.2017 «Il Segreto per esser Felici-Ένα Ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με άριες & όμορφα τραγούδια». Έργα Giacomelli, Mozart, Bizet, Bellini, Rossini, Donizetti, Weill κ.α., ώρα 20:30 αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» Δ.Ω.Β.
Μαριάντζελα Χατζησταματίου, μεσόφωνος, Νεκταρία Παπαδημητρίου, πιάνο

11.2.2017 “La nuit…l’ amour” ” Ή νύχτα….ο έρωτας” Ρεσιτάλ για δύο πιάνα με έργα Μοzart, Liszt, Β. Παπαδόπουλου και S. Rachmaninov, ώρα 20:30 αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» Δ.Ω.Β.
Έφη Παπαθωμαΐδη (σολίστ), Γιάννης Μιχαηλίδης (σολίστ), Αφήγηση: Δημήτρης Δακτυλάς

12.2.2017 «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ στο Δ.Ω.Β.» «Το ειδικό μάθημα της αρμονίας για την εισαγωγή στα ελληνικά πανεπιστήμια: ειδική μεθοδολογία και επίλυση», ώρα 11:30 π.μ αίθουσα 7 του Δ.Ω.Β.
Διδάσκει ο διδάκτορας του Ιονίου πανεπιστημίου, συνθέτης και καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών του Δ.Ω.Β Ανδρέας Μιμαίος

18.2.2017 «Το Ασχημόπαπο» Παράσταση κούκλας από το εργαστήρι κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς, ώρα 19:00 Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας (Πολιτιστικό κέντρο)
Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Σταυρούλα Μαστρογιάννη

25.2.2017 «Όταν η Κλασική μουσική ταξιδεύει μέσα από την παράδοση…»
Θα ακουστούν έργα των Α. Copland, B. Bartok (8 Hungarian folk songs), M. Sun (Turkish folk song), M. Ravel ( Five Greek Folk Songs), Nana de Sevilla Federico Garcia, Γ. Κωνσταντινίδης, Σ. Τσιλιγκιρίδης, Κ. Πολυχρονοπούλου, Chinese Folk Song (Sister Rainbow) κ.ά., ώρα 20:30 αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» Δ.Ω.Β.
Σοπράνο: Πένυ Δεληγιάννη, Πιάνο: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου, Video- Art: Χρυσάνθη Σιέμπου

26.2.2017 «ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο Δ.Ω.Β.» «Ρεσιτάλ Κιθάρα, από τον L. Boccherini έως τον… L. Brower», ώρα 18:30 Φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου
Αργύρης Μπατσκίνης Κιθάρα

1.3.2017 Συναυλία καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ώρα 20:30 αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» Δ.Ω.Β.

Να σημειωθεί πως όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πληροφορίες 24210-82870.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.