Αννα Καραμανλή: «Να πάει να γ… ο Χαρδούβελης!»

Μεγάλη ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, όταν εκεί εμφανίστηκε ο σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, για να δώσει πληροφορίες για τον ΕΝΦΙΑ.

Διάφοροι βουλευτές άρχισαν να διατυπώνουν ερωτήσεις προς τον κ. Θεοδωρακόπουλο. Ανάμεσά τους και η Άννα Καραμανλή, η οποία ήταν εμφανώς ταραγμένη και γρήγορα άρχισε να χάνει τον έλεγχο.

Σύμφωνα με «Το Έθνος», η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όταν ζήτησε το λόγο, σε έντονο ύφος είπε στον σύμβουλο του κ.Χαρδούβελη: «Ξέρετε κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;».

Το μόνο, λένε, που πρόλαβε να πει ο σύμβουλος ήταν: «Γιατί φωνάζετε;»

Τότε, ποιος είδε την Άννα Καραμανλή και δεν την φοβήθηκε… Η γαλάζια βουλευτής με δάκρυα στα μάτια άρχισε να φωνάζει: «Να πάτε στον Χαρδούβελη και να του τα πείτε αυτά».

Η κυρία Καραμανλή εξερράγη και χρησιμοποίησε σκαιούς χαρακτηρισμούς λέγοντας: «Να πάει να γ… ο Χαρδούβελης». Και συνέχισε, εκφράζοντας το παράπονο και την απόγνωσή της για την ακολουθούμενη πολιτική: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!».

Υπενθυμίζεται ότι χθες την αποπομπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Καραβίτη, λόγω του ΕΝΦΙΑ, ζήτησαν με ερώτησή τους 21 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και η κυρία Καραμανλή.

Η ερώτηση απευθυνόταν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αφορά στη διόρθωση των λαθών του ΕΝΦΙΑ.

«Πέρασε ικανός χρόνος, από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας οι πίνακες του υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα» σημειώνουν οι βουλευτές.

Και συνεχίζουν: «Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε…».

Οι 21 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

«1) Αν έδωσε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.

2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ” αυτών και ποια…

3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο υπουργείο, ο «αρχιτέκτονας» του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται «απαραίτητος» για τον υπουργό Οικονομικών και κατ” επέκταση για την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζουν, τέλος, ότι «ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο «εμπνευστής» της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της ελληνικής υπαίθρου…..».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.