Ν. Βούτσης: Να μην εφαρμοστεί -ακόμα και αν ψηφιστεί, η «μικρή ΔΕΗ»

Την άποψη πως ακόμα και αν ψηφιστεί από τη Βουλή το ν/σ για τη «μικρή ΔΕΗ» θα πρέπει να μείνει ανενεργό έως ότου υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, εξέφρασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, τόνισε πως η κοινωνική πίεση μπορεί να αφήσει ανενεργή τη «μικρή ΔΕΗ» και τους επενδυτές «να το σκεφτούν».
Μάλιστα ο κ. Βούτσης είπε πως πρόκειται για «λεγόμενους επενδυτές» καθώς τα δίκτυα είναι ήδη έτοιμα, δεν πρόκειται για επενδύσεις αλλά για deal που αφορούν προνομιακές θέσεις μετά την κρίση «σε παράγοντες εθνικούς και εγχώριους».
Εκτίμησε επίσης, πως η «μικρή ΔΕΗ» αποτελεί βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
«Γιατί να τα δώσουμε όλα αυτά; Δε μπορώ να τα καταλάβω. Είναι έτοιμα πράγματα δεν είναι επενδυτές που θα ανοίξουν πχ νέους δρόμους» είπε ο κ. Βούτσης και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί μια τέτοια εξέλιξη είναι για το καλό της χώρας.

Δε θα πρέπει να επιστρέψουμε την εντολή που θα μας δώσει ο λαός
Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννη Μηλιού, πως δε θα συνιστά ανατροπή η σύμπραξη με την Ελιά, το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βούτσης είπε πως ο λαός θα κρίνει το πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε την εντολή που θα μας δώσει ο λαός», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης σημειώνοντας πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, οφείλει να διαμορφώσει προγραμματικές δηλώσεις και να ζητήσει στήριξη από τη βουλή, «ακόμα και αν δεν έχουμε αυτοδυναμία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.