Αρβανίτης: «Η αντίστροφη μέτρηση για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει»

Τονίζοντας ότι η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοιχτή σε επίπεδο ψηφοφόρων και ανθρώπων

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, αναφερόμενος παράλληλα και στον ρόλο του κόμματός του όπως και στις διαδικασίες διεύρυνσής του.

Σχολιάζοντας την προσχώρηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις αναφορές για… φλερτ με τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Αρβανίτης αρχικά σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθορίζει έως έναν βαθμό τη γραμμή της σύγχρονης Αριστεράς στην Ευρώπη, και ότι δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό χρώμα αλλά της Αριστεράς, έχοντας κάνει διευρύνσεις και ανοίγματα και ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή σε επίπεδο ψηφοφόρων και ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν στην πολιτική αλλαγή.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να μιλάει με όλους τους πολιτικούς του Δημοκρατικού Τόξου, ακόμη και από του συντηρητικού χώρου, εκτός της ακροδεξιάς, αφήνοντας παράλληλα έξω τα βαρίδια του παρελθόντος. «Δεν υπάρχει ιδιοκτησία στον ΣΥΡΙΖΑ και ο καθένας έρχεται και συμπορεύεται μέσα από τις λογικές του καταστατικού και των αρχών μας. Δεν γίνεται να πας σε πολιτική αλλαγή φοβικά απέναντι στην κοινωνία και τους ανθρώπους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δίωξη Αγγελή μετά τη μήνυση Τουλουπάκη, κάνοντας λόγο για σοβαρό θέμα στην Ελλάδα με το κράτος Δικαίου. «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης βλέπουν το κράτος ως ιδιοκτησία, με τον ίδιο να είναι ο μάνατζέρ της.  Με την ποινική δίωξη καταρρέει η σκευωρία της ΝΔ κατά του κου Παπαγγελόπουλου και από την άλλη είναι φανερό ότι θα πρέπει να μας πει γιατί δεν πήρε τα στοιχεία για τη NOVARTIS ο κ. Αγγελής» ανέφερε μεταξύ άλλων και επισημαίνοντας ότι τα μεγάλα σκάνδαλα έφεραν τη χώρα στη χρεωκοπία.

Σε εκείνο το σημείο τοποθετήθηκε και για το θέμα των δανείων της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχε εισαγγελική παρέμβαση. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά 700 εκατομμύρια. Η μοναδική παρέμβαση που παρέδωσε ταμείο (37 δις) από το 1974 είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι έλεγαν ότι παρέλαβαν χάος στο παρελθόν και άδεια ταμεία» σημείωσε.

ο κ Αρβανίτης εκτίμησε ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη έχει ήδη ξεκινήσει. «Η στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει δηλητηριάσει τον κόσμο. Πολιτεύεται με fake news, με χορηγούς και ένα ψεύτικο προσωπείο, του απόλυτου καιροσκόπου. Βγαίνει και λέει ότι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι ότι είναι δική του ιδέα, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει μετά από ώρες εργασίας και σκληρών διαπραγματεύσεων. Να δούμε αν θα επιλέξει τη λύση των πρόωρων εκλογών για ν’ αποφύγει το τσουνάμι των εξελίξεων» κατέληξε.

Τέλος, για τον Άδωνι Γεωργιάδη κατέκρινε την αλλαγή απόψεων από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πάντως ότι: «Τα ψέματα της ΝΔ και οι συγγνώμες πρέπει να αρχίσουν να έρχονται ειδικά για το βασικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που διασφαλίζει τα βόρεια σύνορα της χώρας απέναντι μάλιστα και στην Τουρκία που θέλει να παίξει γεωπολιτικό ρόλο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.